Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Ζέρβας μασκάρεψε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σε γραφείο της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας CIA


 Ανακοίνωση του Ιωάννη Νασιούλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη"

Ακατανόητο και αψυχολόγητο λάθος είναι η προσωπική απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης για να εμφανίζονται ως χώροι της CIA, σε ταινία που γυρίζεται στην πόλη μας.

Ίσως υπάρχουν ανησυχητικά πολλοί ασυνείδητοι ή αδιάφοροι συμπολίτες μας, που δεν αντιλαμβάνονται το ατόπημα να παραχωρηθεί δημόσιο κτίριο για να εμφανίζονται επ' αυτού ξένα εθνόσημα και οικόσημα μυστικών υπηρεσιών άλλου κράτους.

Ίσως υπάρχουν ανησυχητικά πολλοί που δεν σοκάρονται από την επιλογή ενός εκλεγμένου δημοσίου προσώπου να φωτογραφίζεται για την πολιτική του προβολή με φόντο τα σήματα μιας μυστικής υπηρεσίας που προάγει τους σκοπούς άλλου κράτους.

Ίσως υπάρχουν ανησυχητικά πολλοί που δεν γνωρίζουν πως η αμερικανική CIA δολοφονεί πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, οργανώνει πραξικοπήματα για την ανατροπή νόμιμα εκλεγμένων κυβερνήσεων, απαγάγει ανθρώπους και τους κρατά φυλακισμένους χωρίς νομικό παραστάτη ή δίκη, προκαλεί δολιοφθορές, καίει δάση και μεταχειρίζεται χωρίς οίκτο την βία σε όλες της τις μορφές.

Αλλά, πόσοι δεν γνωρίζουν τί έκανε και τί κάνει σήμερα η CIA στην Ελλάδα; Ομοίως δρουν όλες οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες: των Ρώσων, των Ισραηλινών, των Βρετανών, των Γερμανών, των Γάλλων, των Τούρκων. Αυτό είναι το αντικείμενό τους (mandate) και γι΄ αυτό καλούνται "μυστικές".

Η βιομηχανία του Χόλυγουντ χρηματοδοτείται από την CIA και υπηρετεί τους σκοπούς της διοίκησης των ΗΠΑ, διαμορφώνοντας συνειδήσεις. Κύριο αντικείμενό της είναι να οικοδομήσει μια δημοφιλή έως και ποθητή φιγούρα: του Αμερικανού μυστικού πράκτορα. Πρώτοι το συστηματοποίησαν οι Βρετανοί της Intelligence Service, παραγγέλλοντας την δημιουργία του James Bond και χρηματοδοτώντας αδρά την διανομή των ταινιών του. Ήδη το είχε εφαρμόσει ο Winston Churchill στην Ελλάδα της Κατοχής και της Εξορίας, βυθίζοντας την πατρίδα μας στην εμφύλια εξολόθρευση με τις λίρες, τους ασυρμάτους, τα όπλα και τις μηχανορραφίες της SOE (Special Operations Executive).

Δήμαρχε, (πάντα) φίλε μου Κωνσταντίνε, έκανες ένα τεράστιο λάθος. Υπάρχουν, όμως, λάθη και λάθη: το συγκεκριμένο -για κακή σου και για κακή μας τύχη- θα παίζει στις τηλεοράσεις μας για καιρό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου