Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Αθωώθηκαν ακτιβιστές που γκρέμισαν κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολείο

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου η εκδίκαση της υπόθεσης των Ανδρέα Ηλιάδη (εντατικολόγου της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας) και Γιάννη Μαντά (Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγυιάς) που...

το 2018 κινητοποιήθηκαν ενάντια στην εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδου της Έξω Αγυιάς Πατρών.

Οι αδίκως κατηγορούμενοι (για φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση) αθωώθηκαν.

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει εν μέρει τους συμπολίτες μας γιατί το κατηγορητήριο μπορεί να κατέπεσε αλλά δυστυχώς το εγκατεστημένο κεραιοσύστημα κινητής συνεχίζει να λειτουργεί ανάμεσα σε κατοικίες, σχολείο και παιδική χαρά αναπαράγοντας ένα τοξικό ηλεκτρομαγνητικό νέφος και μάλιστα με το γράμμα του νόμου.

Παρ’ ότι ήδη έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες που καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον από την Η/Μ ακτινοβολία των σύγχρονων ασύρματων τηλεπικοινωνιών, τα μέτρα προστασίας μας είναι ανύπαρκτα και τα όρια ακτινοβολίας στηρίζονται σε δεδομένα προ εικοσαετίας!

Σε όλα αυτά έρχονται προστεθούν τα διαφημιζόμενα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) που θα θέσουν σε κρίσιμο κίνδυνο τα δικαιώματά μας σε ένα υγιές περιβάλλον, στην ελευθερία και στην ιδιωτικότητα. Μας βαυκαλίζουν οι εταιρείες κινητής και οι συνεργαζόμενοι φορείς της χώρας για το φουτουριστικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και τις Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) αλλά δεν αποκαλύπτουν ότι στα πράγματα (things) θα συγκαταλεγόμαστε, εν αγνοία μας, εμείς οι ίδιοι οι πολίτες αποτελώντας το μελλοντικό προϊόν προς εκμετάλλευση.

Δεν είναι τυχαίο που έχουν συσταθεί παγκόσμια κινήματα διαμαρτυρίας όπως η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI)  “Stop5G-Stay Connected but Protected” όπου την 1η Μαρτίου ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα άμεσο μορατόριουμ στους μεγα-αστερισμούς δορυφόρων 5G και την θέσπιση κανονιστικών ρυθμίσεων για την προστασία της υγείας των έμβιων όντων, του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας.

(Περισσότερα δείτε στο signstop5g.eu)

Μπορεί τα διεθνή funds να μας δελεάζουν με την «έξυπνη» πόλη αλλά εμείς προτιμούμε μία όμορφη και ανθρώπινη πόλη με ενημερωμένους, σοφούς και υγιείς πολίτες. Για αυτό αγωνιζόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου