Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Γεώργιος Φράγκας κωματόρχις

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Σιχαίνεσαι, αηδιάζεις διαβάζοντας και ακούγοντας για την κληρονομία που άφησε ο τεράστιος δημοσιοκάφρος. Δώδεκα μύρια μετρητά και 17 ακούνητα και αμίλητα σε φτωχογειτονιές, όπως Ουάσιγκτων, Μαϊάμι, Μανχάταν, Μονακό, Σεν Τροπέ, Μύκονος κ.λπ. Οι φωτογραφίες των χλιδάτων επαύλεων και...

διαμερισμάτων βγάζουν μάτι.    

Θυμήθηκα που τον είχε ταράξει στις σφαλιάρες ο Ζιάγκας το 1988 στο Χέρφιλντ, επειδή οι προς τον «Ελεύθερο Τύπο  ανταποκρίσεις του ενοχλούσαν. Σε όσους το είπα δεν το θυμόντουσαν. Μάλλον έχουν ασθενή [κοντή που λένε οι μορφωμένοι] μνήμη. Οπότε τους παραπέμπω στη βικιπέδια.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%96%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82

Το έμαθε νωρίς το μάθημά του το παιδί.  Δεν είναι δυνατόν να είναι του κλώτσου και του μπάτσου. Γιατί να είναι ενοχλητικός και όχι εξυπηρετικός; Κι’ έτσι άρχισε να τ’ αρπάζει και  να μας ενημερώνει αντικειμενικώς κατά τας εντολάς τού εκάστοτε πληρωτού.  Τόσα λεφτά δεν βγαίνουν με τον ιδρώτα του προσώπου. Ούτε με τζόκερ.

Εκείνη την αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κανένας φορατζής δεν εφάρμοσε στον Γεώργιο Φράγκα; Ας ήταν κανένας μικροεπαγγελματίας και θα του άλλαζε τα φώτα. Φιγουράριζε, βέβαια, στη λίστα Lagarde, αλλά το σεβαστόν ΣτΕ συνειδητοποίησε μετά από δεκαετίες πως ο φορατζής μπορεί να κοιτάζει μόνον 5 χρόνια πίσω. Ναι, το σεβαστόν δικαστήριον που υπηρέτησαν ευόρκως  η τε νυν ΠτΔ και ο Αντιπρόεδρος της αιπηταιλοικίς κυβέρνησης. 

https://zeidoron.blogspot.com/2018/01/5_25.html

Πολύ ελεύθερος άνθρωπος. Αδέσμευτος. Όπως και το κώμα που ίδρυσε [«Ελεύθεροι Άνθρωποι»].

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου