Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ο ραγιαδισμός, η αγραμματοσύνη και ο ωχαδερφισμός ως πωλητική φιλοσοφία

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

[συντομογραφίες: όπως γράφουμε πολ/κία για την πολυκατοικία, Δ/νση για τη  Διεύθυνση, έτσι γράφουμε και ΗΜ/ΦΟΡΤΗΓΑ  για τα ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΑ]

Θαύμα θαύμα. Γραία γυνή αναμένουσα επί έτη να της απονεμηθεί η σύνταξη ενθουσιάστηκε που....

μία κυρία [υπάλληλος ή συμβεβλημένη με τον e-ΕΦΚΑ;] ολοκλήρωσε τη διαδικασία εντός 24 ωρών από την υποβολή σχετικής αιτήσεως.  

Διάβασα, ότι ο πρώην υπουργός Παπαγγελόπουλος που διώκεται με απόφαση της Βουλής για διάφορα αδικήματα, ζήτησε να λάβει αντίγραφο της εκ σελίδων 300.000 δικογραφίας, αλλά το αίτημά του απερρίφθη, διότι ουδεμία τοιαύτη υποχρέωση υπέχει κατά νόμον το Δημόσιο. Θα πρέπει, λοιπόν, να βάλει κατ’ ελάχιστον € 12.000 από την τσέπη του για να έχει τη δικογραφία. Παραπονείται τώρα, αλλά όταν ήταν Εισαγγελέας, και μάλιστα ένα φεγγάρι προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πόσω δε μάλλον Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν φρόντισε να ψηφισθεί διάταξη έχουσα ούτω: «Ο καταθέτων μήνυση υποχρεούται να τη συνοδεύει με ισάριθμα προς τους μηνυομένους αντίτυπα της μηνύσεως και των αποδεικτικών μέσων που τη συνοδεύουν». Σίγουρα θα του είχε τύχει να επεξεργασθεί μηνύσεις εκατοντάδων σελίδων, αλλά δεν σκέφτηκε γιατί θα έπρεπε ο μηνυόμενος να ξοδεύεται για να αποκτήσει την εις βάρος του πολυσέλιδη  δικογραφία που σχηματίσθηκε λόγω καταμηνύσεως από κάποιον π.χ. μπουρδολόγο.

Μετά ήλθε η είδηση ότι ο πολύς κ. Πατούλης έγινε διδάκτωρ  με διατριβή λογοκλεμμένη κατά 90%. Κι’ άκουσα τη δικαιολογία, ότι σημασία δεν έχει το 90% της διατριβής που αποτελεί αντιγραφή τών κόπων και ιδεών άλλων επιστημόνων, αλλά το 10% που είναι πρωτότυπο.    Ούτε αυτός είχε μάθει ότι για τον ηθικό άνθρωπο η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως. Ποίο το πρόβλημα κ. Πατατούλη μου να γράψεις στη διατριβή σου ποίου τους κόπους αντέγραψες; Άσε που είναι πασίγνωστο, ότι χιλιάδες διδάκτορες έχουν αγοράσει τη διατριβή τους από  επιστήμονες που πορίζονται τα προς το ζην συγγράφοντας διατριβές, τις οποίες πωλούν σε επίδοξους διδάκτορες. Γι’ αυτό και ουδεμίαν σημασία δίνω σε όποιον γράφει κάτω από το όνομά του τον τίτλο τού διδάκτορος.  

Μετά άκουσα για τη συνάντηση Κούλη-Ταγίπ στην [κατά Κούλη]       Constantinople. Οι διάφοροι δημοσιοκάφροι ελάχιστα ασχολήθηκαν με την κρυφή ατζέντα των συνομιλιών. Μας ζάλισαν επί διήμερον με τον χαλβά από ψημένους ερεβίνθους που κέρασε τον Κούλη η γυναίκα του Σουλτάνου. Εν τέλει σταμάτησε η περί χαλβά εκ ψημένων  ερεβίνθων  ενασχόληση, ευθύς ως επληροφορήθησαν οι χαλβάδες πώς παρασκευάζεται ο τοιούτος χαλβάς.  Τις  συνομιλίες εξ-ακολούθησαν οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά μας ή  κατά τους μορφωμένους υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά.  Μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ ο Κούλης επισκέφθηκε και την [κατά Κούλη πάντοτε] κοίτη της Ορθοδοξίας. Ακολούθησε η από μέρους του καταδίκη της ρωσικής εισβολής στη …. Ρουμανία.

https://www.youtube.com/watch?v=-4bULjXHD6U

Το παιδί έχει αποφοιτήσει από το Harvard ελέω μπαμπά, εξ ου και νομιμοποιείται να ξεφτιλίζει το σχολείο μου. 

Και χθες πληροφορηθήκαμε, ότι ο Σουλτάνος  δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να μετάσχει η Τουρκία στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επειδή ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, την οποίαν ισοπεδώνει. Ενώ εμείς σπεύσαμε να συνταχθούμε με τη Δύση, στην οποίαν ανήκομεν.  Ας ζητούσαμε τουλάχιστον από τους συμμάχους να απορροφήσουν αυτοί τα εσπεριδοειδή μας που θα σαπίσουν, επειδή απαγορεύεται η εξαγωγή των στη Ρωσία.

Τούτες τις μέρες διάβασα το βιβλίο «Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας» του Μιχαήλ Ροδά, Διευθυντή τού γραφείου τύπου και λογοκρισίας της Αρμοστείας Σμύρνης. Γραμμένο το 1916 εις άκρως  αρχαϊζουσα καθαρεύουσα. Διαβάζοντάς το μονολογεί κανείς αυθορμήτως «σαν να μην πέρασε μια μέρα». Και θυμάται την ατάκα του Σταρένιου «Μας αγαπάνε οι Γερμανοί».

   Χθες υπογράψαμε για την αγορά και άλλων αεροσκαφών, αλλά και φρεγατών, από τη σύμμαχο Γαλλία. Ποιός, άραγε, θα πάρει τη μίζα από την προμήθειά τους; Και θα δανεισθούμε ακόμη περισσότερο, για να τα πληρώσουμε. Γιατί να μην πληρώσουμε τη Γαλλία με τα ζαρζαβατικά που θα σαπίσουν στα χωράφια μας εξ αιτίας των κυρώσεων στη Ρωσία; Λέω εγώ τώρα.

Οι πΗΠΑ υποσχέθηκαν να αυξήσουν τον εφοδιασμό της Ευρώπης  με σχιστολιθικό αέριο, ώστε αυτή να απεξαρτηθεί από την κακιά Ρωσία και το φυσικό αέριό της. Χρόνια  τώρα προσπαθούν οι πΗΠΑ να πλασάρουν το εν λόγω αέριο. Αν υποψιασθώ, ότι οι πΗΠΑ ώθησαν τον Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία ….  ‘Αντε ρε! Δεν γίνονται αυτά!

Και κάτι τελευταίο. Επειδή διεξάγονται ακατάπαυστα δημοσκοπήσεις για την εκλογική δύναμη των κωμάτων, προτείνω να κάνουν και την εξής απλή και πανεύκολη δημοσκόπηση. Πρώτο ερώτημα: όταν ανάβει το πράσινο ανθρωπάκι στα φανάρια και αναβοσβήνει, ποιος προηγείται; Α] ο πεζός που θέλει να διασχίσει τη διάβαση των πεζών, Β] το αυτοκίνητο που θέλει να περάσει πάνω από τη διάβαση. Δεύτερο ερώτημα: όταν ανάβει το πράσινο ανθρωπάκι στα φανάρια και μένει σταθερό, ενώ εκ δεξιών ή αριστερών του οδοστρώματος ανάβει παλλόμενο το κίτρινο φανάρι, ποιός  προηγείται; Α] ο πεζός, Β] το διερχόμενο εκ δεξιών ή εξ αριστερών όχημα. Εν συνεχεία να προχωρήσουν  με τη δημοσκόπηση για το ποιο κώμα είναι καλλίτερο για τον τόπο και να μελετήσουν τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων συνδυαστικά.       

  Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου