Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Πρέσβης Ρωσίας στον ΟΗΕ: Μετά την επέμβαση στην Ουκρανία, θα προκύψουν «αντιαισθητικά γεγονότα για τη Δύση»

 Μετά τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, θα προκύψουν «αντιαισθητικά γεγονότα για τη Δύση», συμπεριλαμβανομένου του... ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες στον μετασοβιετικό χώρο. 

Ο Vasily Nebenzya, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Vesti Nedeli με τον Ντμίτρι Κισέλεφ στο κανάλι Russia 1. 

Στις αρχές Μαρτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ παραδέχτηκε ότι στην Ουκρανία λειτουργούν βιολογικά εργαστήρια με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με αυτήν, το Κίεβο και η Ουάσιγκτον προσπαθούν να εμποδίσουν αυτά τα υλικά να φτάσουν στη Ρωσία. Όπως επισημαίνεται στο υπουργείο Άμυνας, με αυτά τα λόγια η Νούλαντ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Πενταγώνου σε στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία. «Η Δύση γνωρίζει καλά ότι με τη συνέχιση των εχθροπραξιών, με την αποδυνάμωση του δυναμικού του ουκρανικού στρατού, οι θέσεις των αρχών του Κιέβου εξασθενούν και θέλουν να διατηρήσουν αυτές τις θέσεις με κάθε μέσο», είπε ο Nebenzya. 

Ο μόνιμος εκπρόσωπος χαρακτήρισε «γελοίες» τις απόπειρες διάψευσης της διεξαγωγής στρατιωτικών-βιολογικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στην Ουκρανία με τη βοήθεια δηλώσεων ότι ο ΟΗΕ δεν τις επιβεβαιώνει. "Αυτό είναι γελοίο, γιατί οι στρατιωτικές βιολογικές εξελίξεις είναι a priori μυστικό. Όσοι τις διεξάγουν δεν αναφέρουν σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ .  
Η Ουκρανία μπορεί να μην συμμετείχε σε στρατιωτικές βιολογικές εξελίξεις, αλλά έχει γίνει πλατφόρμα, όπως πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του μετασοβιετικού χώρου», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου