Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη- ΗΠΑ: «Επικίνδυνη» η ρωσική στάση για τα πυρηνικά - Διεθνής κατακραυγή για την αποτυχημένη Ρωσική επιχείρηση

 Υπό συνεχείς βομβαρδισμούς βρίσκεται η Μαριούπολη, όπως σημείωσε ο Β. Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι.... στην πολιορκημένη πόλη παραμένουν σε απάνθρωπες συνθήκες περίπου 100.000 άνθρωποι. «Δεν έχει μείνει τίποτα, μόνο συντρίμμια», είπε. Την ίδια ώρα οι υπερασπιστές του Κιέβου οχυρώνονται και περιμένουν την τελική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, των οποίων η προέλαση φαίνεται να έχει σταματήσει στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

«Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να ενεργεί μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπ. Άμυνας Τζον Κίρμπι μετά την επισήμανση του Κρεμλίνου ότι πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Ρωσία αντιμετωπίσει υπαρξιακή απειλή.



Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20 που θα φιλοξενηθεί από την Ινδονησία αργότερα αυτό το έτος, δήλωσε η πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τζακάρτα την Τετάρτη, μετά από εκκλήσεις ορισμένων μελών να αποκλειστεί η χώρα από την ομάδα.

«Όχι μόνο η G20, πολλές οργανώσεις προσπαθούν να εκδιώξουν τη Ρωσία… η αντίδραση της Δύσης είναι απολύτως δυσανάλογη», είπε η πρέσβειρα Λιουντμίλα Βορομπίοβα σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους εξετάζουν εάν η Ρωσία πρέπει να παραμείνει στην ομάδα των μεγάλων οικονομιών της Ομάδας της G20 μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου