Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Θεοχάρους: "Πότε θα μιλήσετε στην Κυπριακή Βουλή κ.Ζελένσκι, να μας πείτε για τους φίλους σας τους Τούρκους;"

 Θεοχάρους: Κύριε Ζελένσκι πότε θα μιλήσετε στη Βουλή της Κύπρου; – Γνωρίζουμε πολύ καλά από εισβολή και κατοχή…
Στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται η ελληνοκύπρια πολιτικός Ελένη Θεοχάρους, ρωτώντας τον.... πότε θα μιλήσει και στη Βουλή της Κύπρου, οι βουλευτές της οποίας «γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της εισβολής και κατοχής ενός επιθετικού κράτους στο έδαφος μιας γειτονικής αδύναμης χώρας;».

Άριστες σχέσεις με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει ήδη μιλήσει ή έχει προσκληθεί να μιλήσει σε κοινοβούλια δυτικών χωρών, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα του λόγω της ρωσικής επίθεσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των βουλευτών και των πολιτών. Επίσης, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας διατηρεί άριστες σχέσεις με την κατοχική Τουρκία, με την οποία συνεργάζεται και σε στρατιωτικά προγράμματα ενώ προμηθεύεται από αυτήν τα μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη Bayraktar που χρησιμοποιεί κατά των ρωσικών δυνάμεων.


Η ανάρτηση

«Κύριε Πρόεδρε Ζελένσκι, πότε θα μιλήσετε στη Βουλή της Κύπρου; Οι βουλευτές μας γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της εισβολής και κατοχής ενός επιθετικού κράτους στο έδαφος μιας γειτονικής αδύναμης χώρας. Ειδικά όταν η διεθνής κοινότητα κάνει τα στραβά μάτια στην υπόθεση» έγραψε στην ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Θεοχάρους.

Η Καθηγήτρια Ιατρικής (Παιδοχειρουργική) Ελένη Θεοχάρους είναι ελληνοκύπρια πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Λεμεσού με το ΔΗΣΥ, από το οποίο αποχώρησε, και πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου