Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Οι τέσσερις απαράδεκτοι όροι της Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος

 Διαβάζω στις ειδήσεις :"Συγκεκριμένα, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία 1. να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, 2. να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, 3. να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και...4. να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Μάλιστα.

"η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση". Μα η Ρωσία την ξεκίνησε, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση!

"να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα". Εδώ η Ρωσία έχει ένα μεγάλο δίκιο κι ένα μεγάλο άδικο. Το δίκιο είναι ότι, είναι απολύτως φυσιολογικό, να μη θέλει να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και να φέρει πυρηνικά στην αυλή του Πούτιν. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι νουνεχείς άνθρωποι του πλανήτη, το είπε πρώτος ο Κίσσινγκερ και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την αλεπού της διπλωματίας, το είπαν και αμερικανοί στρατηγοί. Όλοι συμφωνούμε πλην κάτι γελοίων ελλήνων δημοσιογράφων, που στην προσπάθειά τους να γλείψουν τη "δύση", επιπλήττουν τη Ρωσία, επειδή δεν θέλει το ΝΑΤΟ στην πόρτα της. Σε αντίστοιχη κίνηση του Μεξικού με τη Ρωσία, θα έβρισκαν πολύ λογική την επέμβαση των ΗΠΑ στο Μεξικό. Τέλος πάντων, δεν θέλει περισσότερη συζήτηση, μόνον οι ηλίθιοι δεν δίνουν δίκιο στη Ρωσία στο αίτημα αυτό.
Όμως, γιατί ουδετερότητα; Ουδετερότητα σημαίνει και "μη ένταξη στην ευρωπαϊκή κοινότητα". Πώς είναι δυνατόν να αξιώνει από μια ανεξάρτητη χώρα η Ρωσία, να μη συνεργάζεται με όποιους θέλει; Το λογικό θα ήταν, μια στρατιωτική ουδετερότητα κι από ΄κει και πέρα η Ουκρανία να κάνει όποιους φίλους θέλει. Δεν χωνεύουν τους Ρώσους, δικαίωμά τους.

 "να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος". Πώς είναι δυνατόν να ζητά η Ρωσία να αναγνωρίσει ως έδαφος ξένου κράτους, μια επαρχία της, επειδή κατοικείται από Ρώσους; Και η Βόρεια Κύπρος (με τη γεωγραφική έννοια) είχε περισσότερους τουρκικής καταγωγής Κύπριους, πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωρίσει την απόσχιση; Παράλογο το αίτημα των Ρώσων, το λογικό θα ήταν "να εγγυηθεί η Ουκρανία την ασφάλεια των Ρώσων υπηκόων της στην Κριμαία" και φυσικά να παραδώσει στη Ρωσία, για να δικαστούν όσοι Ουκρανοί δολοφόνησαν Ρωσικής καταγωγής συμπατριώτες τους. Τους εθνικιστές της Ουκρανίας δηλαδή, που προέβησαν σε φρικαλεότητες εναντίον συμπατριωτών τους, επειδή ήταν ρωσικής καταγωγής.

"να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ". Είναι δυνατόν μια χώρα να αναγνωρίζει αποσχισθείσες Δημοκρατίες υπό την απειλή των όπλων; Ισοδυναμεί με την απαίτηση από τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο ή την Ελλάδα να αναγνωρίσει χωριστό κράτος τη Θράκη μας, επειδή ζουν πολλοί πολίτες που θα ήθελαν να ανήκουν στην Τουρκία.  Το λογικό θα ήταν το ίδιο με το παραπάνω: "να εγγυηθεί η Ουκρανία την ασφάλεια των Ρώσων υπηκόων της στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ" και φυσικά να παραδώσει στη Ρωσία, για να δικαστούν όσοι Ουκρανοί δολοφόνησαν Ρωσικής καταγωγής συμπατριώτες τους. Τους εθνικιστές της Ουκρανίας δηλαδή, που προέβησαν σε φρικαλεότητες εναντίον συμπατριωτών τους, επειδή ήταν ρωσικής καταγωγής.


Πέρα λοιπόν από "φιλοαμερικάνους" και "φιλορώσους" κι άλλα προπαγανδιστικά παραμύθια, νομίζω ότι αυτή την άποψη έχουμε οι περισσότεροι φιλειρηνικοί νουνεχείς άνθρωποι του πλανήτη. Οι Ρώσοι έχουν τα δίκια τους, δεν ξεκίνησαν έναν πόλεμο για να περάσει η ώρα, αλλά οι Ουκρανοί έχουν περισσότερα δίκια. Άλλωστε, δεν φταίει ο Ουκρανικός λαός, για τους 10.000 ταγαροκέφαλους Ναζί σαν αυτόν, που πήραν την εξουσία με τη βοήθεια ξένων και φέρονται ρατσιστικά και βίαια στους ρωσικής καταγωγής Ουκρανούς. Να τους συλλάβει ο Πούτιν και να τους κρεμάσει. Δεν ευθύνονται 40 εκατομμύρια Ουκρανοί για αυτά τα Ναζιστοτόμαρα.


Βασίλης Προκοπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου