Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός

 Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός έξω από το σπίτι του, στο Βέλγιο, μετά την απόφαση του.... Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του.


Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στο Βέλγιο. Λίγη ώρα μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο ευρωβουλευτής προσπάθησε να βγει από το σπίτι του, στις Βρυξέλλες, αλλά τον περίμεναν αστυνομικοί της βελγικής αστυνομίας, οι οποίοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 658 υπερ και 25 κατά.

Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.

Ο Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος κι ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Λαγός, υπενθυμίζουμε, έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μήνες φυλάκιση για τη δράση του στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυςής Αυγής. Η ποινή του ορίστηκε να είναι χωρίς αναστολή, δηλαδή να εκτιθεί έως ότου γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου