Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Πούτιν: Εμβολιαστείτε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσουμε τον κορονοϊό

Κάλεσμα από τον Ρώσο Πρόεδρο στους πολίτες του να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αλλά και ειδήσεις σχετικά με το πότε θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε, κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας, κάλεσμα για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσουμε τον ιό» είπε και επεσήμανε πως μία μόλυνση μπορεί να «έχει απρόβλεπτες συνέπειες».

Κάθε Ρώσος θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι απαραίτητη η επίτευξη της ανοσίας της αγέλης.

Όσον αφορά αυτό, ενημέρωσε πως στόχος της Ρωσίας είναι να επιτευχθεί αυτή η επιθυμητή ανοσία κατά του κορονοϊού έως και το φθινόπωρο.

Προειδοποίησε, επίσης, πως η COVID-19 είναι ακόμη απειλητική, καθώς δεν έχει ηττηθεί πλήρως.
Επεσήμανε, όμως, πως ο ίδιος πίστευε πάντα ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις προκλήσεις που φέρνει αυτή η πανδημία και εξήρε την «υπεύθυνη» στάση που επέδειξαν πολίτες και κυβέρνηση.

«Φυσικά, υπήρχε μεγάλη αγωνία, αλλά εγώ, προσωπικά, πίστευα πάντα πως θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Οι πολίτες μας, η κοινωνία, η χώρα λειτούργησε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, μαζί καταφέραμε να κάνουμε προληπτικά βήματα» είπε, χαρακτηριστικά.


Σκληρή προειδοποίηση σε όσους απειλήσουν την Ρωσία

«Ελπίζω ότι κανείς δεν θα τολμήσει να διασχίσει τις «κόκκινες γραμμές» στις σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτές οι “κόκκινες γραμμές” θα καθοριστούν από την ίδια τη Ρωσία σε κάθε περίπτωση.

Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Δεν επιθυμούμε να κόψουμε τις γέφυρες. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί τις καλές μας προθέσεις ως αδυναμία και σκοπεύει να ανατινάξει τις γέφυρες, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη και σκληρή»

Τι είπε για τα τρία Ρωσικά εμβόλια (Sputnik V, EpiVacCorona και Covivac)

«Οι Ρώσοι επιστήμονες έκαναν μια πραγματική ανακάλυψη. Τώρα η χώρα μας διαθέτει τρία διαφορετικά αξιόπιστα εμβόλια για κορονοϊό. Αυτό και πολλά άλλα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια είναι η άμεση απόδειξη του αυξανόμενου τεχνολογικού δυναμικού της Ρωσίας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου