Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 10.000 νεκρούς από Covid

 Παρά τις χιλιάδες γραφειοκρατικές απαγορεύσεις και τους τόνους των ΦΕΚ για "μέτρα", που η ιστορία θα καταγράψει ως γελοία, αφού στην πράξη κι ενώ υπάρχουν χιλιάδες απαγορεύσεις, οι συνωστισμοί είναι πρωτοφανείς στην ελληνική ιστορία, οι νεκροί ....θα ξεπεράσουν σήμερα τις 10.000 (μέχρι χθες ήταν 9950) από την αρχή της πανδημίας. Πλησιάζουμε λοιπόν τη Σουηδία (13.923) την οποία οικτίραμε στην  αρχή, επειδή δεν έκλεισαν ποτέ τα γυμναστήρια, η εστίαση, η αγορά, οι δραστηριότητες. 

Προσωπική μου άποψη, είναι, ότι και με το 10% των "μέτρων" που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, με 2-3 σταθερά μέτρα δηλαδή , όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και εσωτερικούς χώρους, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και των επαναστατών της αριστεράς και των κάθε είδους αρνητών), και φυσικά ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας (να μην πηγαίνει ο κόσμος σε νοσοκομείο για να δει αν έχει κορωνοϊό ή να εισάγεται μόνο με έναν πυρετό, αλλά να είχε σπίτι σοβαρή, άμεση, ΤΑΧΥΤΑΤΗ φροντίδα από τον οικογενειακό γιατρό), θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα. 

Χωρίς απαγόρευση διανομαρχιακών μετακινήσεων, χωρίς το γελοίο (δεν υπάρχει τίποτε πιο γελοίο!) SMS, που δεν κράτησε κανέναν στο σπίτι του, χωρίς ένα σωρό άλλες ηλιθιότητες, τύπου κλικ ινσοπ, κλικ ινσαιντ και κλικ του κωλου τα εννιάμερα, παρά μόνο με λίγα άτομα μέσα στα μαγαζιά, θα είχαμε τα ίδια (ίσως και καλύτερα !) αποτελέσματα.

Αίσθησή μου είναι αυτή, δεν μπορώ να την αποδείξω, ακριβώς όπως κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι θα γινόταν το αντίθετο. 

Φ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου