Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης: 2-3 βδομάδες ακόμη υπομονή

 Να μιλήσουμε σοβαρά : Η κατάσταση με την πανδημία είναι χειρότερη από ποτέ. Δεν μιλάμε για τα "νούμερα", που κι αυτά είναι χειρότερα από ποτέ, αλλά για την πραγματικότητα, όπως τη.... μαθαίνουμε απ΄τους γύρω μας. Κάθε μέρα μαθαίνουμε για κάποιον γνωστό που πέθανε και για δεκάδες γνωστούς, γύρω μας, που είναι θετικοί και άρρωστοι. Η κατάσταση είναι δραματική σε όλη τη χώρα.

Επομένως, το να μιλάμε για "άνοιγμα" είναι γελοίο. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η κατάσταση σε 2-3 βδομάδες, απλά όλοι μα ΟΛΟΙ πιθανολογούν ότι θα είναι καλύτερη λόγω καιρού. Κανένα άλλο στοιχείο, πλην του καιρού, δεν συνηγορεί υπέρ της πιθανότητας να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Επειδή όμως το "κάντε δυό βδομάδες υπομονή", το ακούμε από τον Οκτώβριο, δεν το πιστεύει κανείς (ο γνωστός μύθος με το βοσκό και το λύκο) και ο πρωθυπουργός κουράζει. Επειδή πολύ απλά, όλοι (ΟΛΟΙ!) ξέρουμε με ΑΠΟΛΥΤΗ βεβαιότητα, ότι δεν έχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο, που να βεβαιώνει ότι σε 3 βδομάδες θα ΄μαστε καλύτερα! Ξέρει, ό,τι ξέρουμε όλοι: θα ζεστάνει ο καιρός, θα μειωθούν οι ιώσεις. 

Κι αν δε ζεστάνει; Αν συνεχιστούν κρύα, υγρασίες, συννεφιές, για ποιό λόγο να μειωθούν τα κρούσματα στις 15 Μαϊου; Μπορεί να αυξηθούν, αφού έχει καταργηθεί στην πράξη κάθε "μέτρο" (πλην φυσικά της απαγόρευσης τέλεσης των χριστιανικών καθηκόντων, τα οποία είναι τα μόνα που έμειναν να ενοχλούν το κράτος, το οποίο στέλνει τανκς σε μια εκκλησία, αν σε μια λειτουργία πάνε 10 γιαγιάδες παραπάνω, αλλά καταπίνει αμάσητα τα κορονοπάρτι 3.000 ατόμων στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, με Dj's , μεγάφωνα, ηχεία, ποτά, χορούς κ.λπ.). 

Επομένως, ας μη κάνει προβλέψεις ο Πρωθυπουργός, που καίγεται να ανοίξει ο τουρισμός στην Κρήτη, γιατί ο καιρός μπορεί να μην ανοίξει και στα μέσα Μαιου να είμαστε ακόμη στο κόκκινο.

 Βεβαίως, επειδή οι μεγαλοξενοδόχοι της Κρήτης είναι ένα πανίσχυρο λόμπι, μπορούν να πιέσουν πολύ, έχουμε δεν έχουμε πολλά κρούσματα, τον τουρισμό θα τον ανοίξουν, για να μην έχουν πρόβλημα με την Κρήτη. Θα συνεχίσουν όμως να έχουν κλειστές τις εκκλησίες (άντε και τα γυμναστήρια), για να λένε ότι "έλαβαν μέτρα περιορισμού της μετάδοσης της νόσου".

Ενώ η περυσινή εμπειρία απέδειξε ότι αν δεν άνοιγε ο τουρισμός, δεν θα είχαμε ούτε ένα κρούσμα το φθινόπωρο και θα καθυστερούσε πολύ η νέα διάδοση της πανδημίας, αφού το καλοκαίρι θα είχε εξαφανιστεί ο κορωνοϊός απ΄την Ελλάδα, όπως εξαφανίστηκε από τις ασιατικές χώρες, που έκλεισαν τα σύνορά τους στον τουρισμό, συνεχίζουν να βιάζονται να ανοίξουν φέτος τον τουρισμό, για να μην αγριέψει η Κρήτη.... 


Β.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου