Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Χάθηκε η μπάλα στη διαχείριση της πανδημίας-Άλλα σήμερα, άλλα αύριο και …φτου από την αρχή!

 Οι ίδιοι που προανήγγειλαν Πάσχα στο χωριό και δημιουργούσαν κλίμα χαλαρότητας, τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Κύρτσος είπε την αλήθεια δηλώνοντας πως απέτυχε η διαχείριση της πανδημίας, με την κυβέρνηση να έχει σοβαρές ευθύνες και να μην έχει αφήγημα σήμερα!

Πάρτε για παράδειγμα το λοκ ντάουν, που είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια στον κόσμο και που είναι ταυτόχρονα, κατά κοινή ομολογία …φο λοκ ντάουν –ή λοκ ντάουν στα χαρτιά!

-Το λοκ ντάουν αποφασίστηκε στις 7 Νοεμβρίου, με εισήγηση του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή των Ειδικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσαρέσκεια από το Μαξίμου, που δεν το ήθελε-και με σκοπό να κάνουμε κατά το δυνατόν ελεύθερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

-Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν είχαν επιτευχθεί τα αναμενόμενα αποτελέσματα και έτσι αποφασίστηκαν μεγαλύτεροι περιορισμοί για να μπορέσουμε αμέσως μετά να έχουμε ανοίγματα! Με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, μάλιστα, που αιφνιδίασε την Επιτροπή, αποφασίστηκε αμέσως μετά τα Φώτα μια εβδομάδα πολύ αυστηρού λοκ ντάουν προκειμένου αμέσως μετά να έχουμε ανοίγματα.

-Η κατάσταση στην πανδημία και πάλι δεν ελέγχθηκε, με αποτέλεσμα να ζητηθεί νέα προσπάθεια (σε φο λοκ ντάουν και χωρίς μέτρα σε κρίσιμους τομείς όπως οι χώροι εργασίας, τα μέσα μεταφοράς και τα νοσοκομεία). Η φράση «οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι δύσκολες» άρχισαν πλέον να γίνονται ανέκδοτο μεταξύ των πολιτών, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα άρχισαν να περνούν σε δεύτερη μοίρα την κατάσταση στις ΜΕΘ και να υπερτονίζουν την πορεία των εμβολιασμών, έστω και αν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον αριθμό τους διαψεύδονταν κάθε μήνα.

-Τον Φεβρουάριο ζητήθηκε από τους πολίτες να κάνουν …δυο εβδομάδες υπομονή, προκειμένου να περάσουμε ελεύθεροι την 25η Μαρτίου, που μάλιστα θα γιορτάζαμε και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Με το διάγγελμά του στους πολίτες στις 9 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός είπε και την φράση που συζητήθηκε πολύ, πως «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία»!

-Στις 25 Μαρτίου ξαναζητήθηκε …δυο εβδομάδες υπομονή, ώστε να περάσουμε το Πάσχα στο χωριό μας. Κορυφαίοι υπουργοί, μάλιστα, μας προανήγγειλαν Πάσχα στο χωριό, ενώ η επιλογή για περικοπές στην επιδότηση των κλειστών επαγγελμάτων και των πληγέντων από την κρίση οδήγησαν σε ένα κλίμα ευφορίας για ανοίγματα επαγγελμάτων.

-Οι υποσχέσεις για ανοίγματα σκόνταψαν στην πραγματικότητα (που για μια φορά ακόμα δεν ελήφθη υπόψη), καθώς οι ΜΕΘ όχι απλώς γέμισαν, αλλά και δεκάδες ασθενείς (πολλές φορές πάνω από εκατό κάθε μέρα) έμειναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στέλνοντας περίπατο τις βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις ότι από 540 ΜΕΘ που παρέλαβε, η κυβέρνηση τις πήγε 1.300!

-Το κλίμα χαλαρότητας που δημιουργήθηκε με βασική ευθύνη της πολιτείας και των μηνυμάτων που αυτή έστελνε το τελευταίο διάστημα οδήγησε ακόμα και σε πάρτι σε πλατείες, με την ΕΛΑΣ –μέσων των συνδικαλιστών και όχι της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων ή των εκπροσώπων της- να δηλώνει αδυναμία αντιμετώπισης! Ντε γιούρε, πλέον, η χώρα έχει ανοίξει, το λοκ ντάουν σε μεγάλο βαθμό στην πράξη έχει καταργηθεί, η μετακίνηση από νομό σε νομό έχει αρχίσει και γίνεται, αφού έλεγχοι δεν υπάρχουν!

Οι υπουργοί που υπόσχονταν μετά βεβαιότητας «Πάσχα στο χωριό» και αφού δημιούργησαν προσδοκίες που δεν μαζεύονται, εξαφανίστηκαν, ενώ όσοι ξέχασαν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, άρχισαν να την …ξαναανακαλύπτουν, όχι για να λάβουν μέτρα, αλλά για να δικαιολογήσουν τη στροφή της κυβέρνησης να απαγορεύσει το Πάσχα στο χωριό.

Και ούτε μια αυτοκριτική. Ούτε μια συγγνώμη. Εκτός από τις απεργίες και τη μη τήρηση της ατομικής ευθύνης από τους πολίτες, άλλος υπεύθυνος δεν υπήρχε!

Για να θυμηθούμε και τους «Μοιραίους» του Κώστα Βάρναλη:

- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!

- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

- Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!

Ποιος φταίει; ποιος φταίει;

Κανένα στόμα

δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου