Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Μπράβο! Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας έκανε δωρεά ολόκληρο Νηπιαγωγείο !

Είναι βιομήχανος, είναι γυναίκα και ...δωρίζει σχολεία! Πόσα μπράβο να της πούμε;

Ένα ολοκαίνουργιο, τελευταίας τεχνολογίας βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο, με την ευγενική δωρεά της.... κ. Αναστασίας Λαδένη, πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές του από τη νέα σχολική χρονιά, στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Η ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φιλοξενώντας 50 νήπια είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και επίμονης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίοι αξιοποίησαν την ανιδιοτελή προσφορά της κ. Λαδένη και, σε συνεργασία με την ομάδα του εργολάβου - διαχειριστή έργου που η ίδια επέλεξε, υλοποίησαν την κατασκευή δύο συνολικά κτιρίων. Έτσι, μετά τον 6ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη» -το 2019- ήρθε η σειρά του Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας, με το κόστος κατασκευής και των δύο να καλύπτεται από τη δωρήτρια, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές των μελετών και κάτω από την επίβλεψη των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.



Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανέφερε χαρακτηριστικά για τη νέα σχολική υποδομή στην Ευκαρπία: «Είναι χρέος κάθε πόλης να αφουγκράζεται τις ανάγκες των κατοίκων της και ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να λογοδοτεί στα παιδιά της. Σε μια περίοδο που τα οικονομικά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, έρχεται η συγκινητική προσφορά της κ. Αναστασίας Λαδένη. Αυτό λοιπόν που πρέπει να τονίσουμε είναι η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε ως Διοίκηση και ως πόλη απέναντι στη δωρήτρια κυρία Λαδένη που αναλαμβάνει για δεύτερη φορά (μετά τον 6ο Βρεφονηπιακό σταθμό Μετεώρων) με δική της φροντίδα και δαπάνη την υλοποίηση εργασιών ανέγερσης του νηπιαγωγείου. Είμαστε βέβαιοι ότι και η ίδια θα αισθάνεται δικαιωμένη για τη δωρεά της στον δήμο μας και ικανοποιημένη από την ταχύτατη πορεία του έργου».

Ο Αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης, Δημήτρης Λαλές επικεντρώθηκε στη χρησιμότητα του έργου: «Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι που θα κοσμεί τη σχολική στέγη του δήμου Παύλου Μελά και θα ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Δ.Ε. Ευκαρπίας. Ένα νηπιαγωγείο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο θα είναι φιλικό, οικείο και καλαίσθητο ώστε να παρέχει θετικά κίνητρα σε παιδιά, δασκάλους και γονείς. Επιπλέον, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις και είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει το ιδανικό αναπτυξιακό περιβάλλον και τις κατάλληλες συνθήκες για παιδιά και δασκάλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου