Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Βορίδης για Τζανακόπουλο: Στο μυαλό τους είναι ο Βελουχιώτης, οι αντιφρονούντες και οι εκκαθαρίσεις

Τις δηλώσεις Τζανακόπουλου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ περί εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο, σχολίασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.


«Ο κ. Τζανακόπουλος είναι συνεπής, απλώς ορισμένοι είναι πιο πονηροί από τον κ. Τζανακόπουλο και προσπαθούν συγκεκαλυμμένα να παραστήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι κάτι, που δεν είναι. Έρχεται λοιπόν μία τέτοια δήλωση και βάζει τα πράγματα στη θέση τους» δήλωσε ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας:

«Αν θυμάστε έχουν γίνει κατ΄επανάληψη δηλώσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα λένε πως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η εκτελεστική εξουσία πέρασε στα χέρια του, επομένως μπορούσε να ελέγχει την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία. Αν θυμάστε υπήρχαν δηλώσεις για τους «αρμούς της εξουσίας», ότι πήραν μεν την κυβέρνηση, αλλά όχι όλη την εξουσία και στόχος τους ήταν να πάρουν όλη την εξουσία.»

Όπως εξήγησε ο υπουργός το όλον της εξουσίας στη Δημοκρατία είναι, είναι η δικαστική εξουσία, η Ελευθεροτυπία, τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, η ανεξάρτητη διοίκηση και οι ανεξάρτητες αρχές.

«Όλα αυτά που λέει ο κ. Τζανακόπουλος, αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις, αλλά αποκαλύπτουν και ότι οι άνθρωποι είναι μακριά νυχτωμένοι, διότι πια η Ελλάδα είναι μία ώριμη Δυτική Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, όπου κανείς δεν κάνει ό,τι του έρθει στο κεφάλι, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί, ούτε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όλοι υφίστανται έναν αρκετά σύνθετο μηχανισμό ελέγχου.»

«Στο μυαλό τους είναι αυτό… είναι ο Άρης Βελουχιώτης, είναι οι αντιφρονούντες, είναι οι εκκαθαρίσεις, είναι να πάρουμε όλη την εξουσία. Αυτό παραμένει ένα πρόβλημα συνολικό και μεγάλο για την κουλτούρα αυτού του τόπου, μέρος της οποίας εκφράστηκε μέχρι τώρα από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι σε κάμψη και διαμορφώνονται ήδη προϋποθέσεις ανατροπής» κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου