Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Στα μάτια μίας μη Μαρέβας

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

       Εντάξει παιδιά. Ο ιός δεν υπάρχει, αλλά ο ιός είναι κατασκευασμένος και επίτηδες σπαρμένος, για να μας επιβληθεί παγκόσμια δικτατορία. Κατελύθη το Σύνταγμα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και είναι ψεύτικα τα στοιχεία για τους νεκρούς από τον ιό. Από την άλλη «επιτάξτε τον ιδιωτικό τομέα υγείας», «προσλάβετε νοσηλευτές».

       Τρέλλα δικέ μου.

       Στο δικό μου μυαλό στριφογυρίζουν ακόμη τα λόγια ενός, άγνωστου σε μένα, συναδέλφου, του....

Πέτρου Πανάγου, που περιέγραφε από το κρεββάτι του πόνου την περιπέτειά του με τον ιό.  Βγήκε από τη ΜΕΘ, σώθηκε. Νέος, υγιέστατος, αλλά χτυπημένος και ταλαιπωρημένος  από τον ιό. Κατέληξε περιγράφοντας τις σκηνές που τα μάτια του συναντούσαν μόνον τα μάτια της νοσηλεύτριας που τον περιέθαλπε. Τίποτε άλλο δεν έβλεπε από τη ζωσμένη τ’ άρματα της προφύλαξης νοσηλεύτρια. Αυτά τα μάτια τα θεραπευτικά χωρίς φάρμακα. Που έστελναν μήνυμα συμπόνοιας, που μετέδιδαν θάρρος και αισιοδοξία. Τα μάτια που δεν καβάλησαν ένα μηχανάκι, για να ξεσκάσουν από την καραντίνα δίνοντας το κακό παράδειγμα, ως μη κακομαθημένα που είναι.          

        Στιγμές και λεπτομέρειες που μας διαφεύγουν, επειδή προτιμάμε Ανίτα κοίτα, Ρουκ ζουκ και λοιπές αηδίες. Επειδή εμείς ξέρουμε καλλίτερα, εξ ου και ξεχυνόμαστε στους δρόμους για να ξεσκάσουμε. Δεν αντέχουμε άλλη καραντίνα και γράφουμε εις τα μέζεά μας τις προειδοποιήσεις των ειδημόνων.

     Επιτροπή λοιμωξιολόγων λοιπόν. Των ειδημόνων. Η κυβέρνηση, λέει, ακολουθεί τις υποδείξεις της.  Άκουσα, όμως, ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την εισήγηση. Δηλαδή, δεν είναι οι λοιμωξιολόγοι που αποφασίζουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν; Τον τελευταίο λόγο έχει ο πρωθυπουργός που δέχθηκε την εισήγηση της Επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην Κοζάνη, αλλά απέρριψε την εισήγηση για την απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης στις εν λόγω περιοχές; Ο  αδελφός τής κερίας που δήλωσε, ότι το Πάσχα θα κατέβει στα πατρώα εδάφη, ό,τι και να γίνει; Ο σύζυγος της Μαρέβας, η οποία δικαιούται να παραβιάζει την καραντίνα; 

       Κύριε πρωθυπουργέ, άνοιξε σε παρακαλώ την εστίαση. Εδώ και τώρα. Για να μετρήσουμε πόσοι είναι αυτοί που θα εξακολουθήσουν να αθλούνται βάδην ή τροχάδην και να συνωστίζονται στις πλατείες και στα πεζοδρόμια, χωρίς να παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα, σε αντίθεση με ό,τι κάνουν τώρα, επειδή δεν αντέχουν την κλεισούρα που τελικά επέβαλες εσύ και όχι οι μαριονέτες λοιμωξιολόγοι, τινές των οποίων μοστράρουν σχεδόν καθημερινά στο γυαλί, για να μας φωτίσουν με τις γνώσεις και τη γνώμη τους. Παράδειγμα: «ναι πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, διότι έτσι οι υπάλληλοι των καταστημάτων θα πηγαίνουν στα μαγαζιά, αντί να συνωστίζονται στις πλατείες.» Και πώς θα πηγαίνουν στα μαγαζιά κ. ειδήμων; Με τα λεωφορεία, όπου οι επιβάτες είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες; Είπαμε: «οι απόψεις είναι όπως οι κώλοι. Όλοι έχουμε», αλλά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Σώτος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου