Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Είναι αδύνατον να ψωνίσω σε 30΄.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Άλλο ένα συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα καταπατήθηκε. Το της πραγματοποίησης ωνίων με χρονική άνεση. Εξ ου και κάποια κυρία αυτό είχε μόνον να πει στον μαρκουτσοφόρο δημοσιογράφο «τί να προλάβω να κάνω σε μισή ώρα;».

       Μετά άκουσα το παράπονο μίας μητέρας που θεωρούσε απαράδεκτο....

και αντισυνταγματικό να απαγορεύουν οι καθηγητές στο παιδί της να μπει στο σχολείο, επειδή δεν έχει κάνει το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Κι’ αν το είχε κάνει και ήταν θετικό; [Αλήθεια, πώς διασφαλίζεται η ειλικρίνεια των πολιτών ως προς το αποτέλεσμα του τεστ;]. Αλλά η ερώτηση που πρέπει να απευθυνθεί στη μανδάμ είναι τούτη:  τα άλλα εμβόλια που είναι υποχρεωτικά για τη φοίτηση στο σχολείο τα κάνατε στο παιδί σας; Της πολυομυελίτιδος ας πούμε! Της ιλαράς;  Και μη μου πείτε, ότι εκείνα είχαν δοκιμασθεί επί πολλά έτη, πριν χορηγηθούν στον άνθρωπο, διότι υπάρχει και η τεχνολογική πρόοδος που επιτρέπει την ταχύτερη παρασκευή και έλεγχο ενός  εμβολίου για ένα νέο ιό.

        Και η ζωή συνεχίζεται, ενώ εγώ προσπαθώ μέρες τώρα, αλλά και χρόνια, να βρω κάτι που θα μου επιτρέψει να πω ένα μπράβο στην κυβέρνηση. Σκέτη ξεραΐλα.

        Καθένας βγαίνει στο γυαλί και εκφράζει μία άποψη. Λοιμωξιολόγος ή υπουργός ή βουλευτής. Και μετά παραπονούνται που ο κόσμος είναι μπερδεμένος και αναποφάσιστος ως προς το αν θα εμβολιασθεί ή όχι. 

       Ασφαλώς και πίσω από τα εμβόλια παίζονται χοντρά επιχειρηματικά παιχνίδια. Το εμβόλιο της Astrazeneca το έχουν ξεσκίσει με τις φήμες. Δεν άκουσα, όμως, κάποιον με κύρος [τί ‘ν τούτο πάλι;] να επισημαίνει, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη πετύχει ανοσία με αυτό το εμβόλιο.

       Η Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» έσπασε τα ισόβια και «καθάρισε» με έξη χρονάκια ελέω του Ποινικού Κώδικα του Αλαίκσοις, ο οποίος εξήγγειλε νέο κοστολογημένο πρόγραμμα παροχών, το οποίο θα εφαρμόσει μέ ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως θα έκανε με τον ΕΝΦΙΑ, όταν θα ξαναέλθει στην εξουσία για τη δεύτερη με φόρα αριστερά [λέμε και καμμιά μ.....].  Ο Κοντονής που εξεθείαζε τον νέο ΠΚ, άλλαξε γνώμη και καταγγέλλει τώρα, ότι το κώμα του τον ψήφισε εσπευσμένα, για να ευνοήσει κάποιον μεγαλόσχημο. Ονοματάκια δεν λέμε, όμως. Οικογένειες δεν θίγουμε!

      Άκουσα και για 520 ακίνητα που διαθέτει ο ΕΦΚΑ στην Αττική.  72.000 διαθέτει το Δημόσιο, αλλά εξακολουθεί να μισθώνει ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για την καταπάτηση του συνταγματικού δικαιώματός του να μην σπαταλάνε οι πωλητικοί τούς φόρους που πληρώνει σαν γαϊδούρι.

https://www.ribandsea.com/articles/4125-akomi-na-teleiosei-afto-to-rimadi-to-vivlio.html

        Αυτή, λοιπόν, είναι η ειδησεογραφία.

       Ο γνωστός συγγραφέας Σκαμπαρδώνης περιέγραψε την κατάσταση πολύ ευγενικά:

         «Η περίπτωση των νοσηλευτών που αρνούνται τον εμβολιασμό αλλά και της μητέρας που αρνείται το ατομικό τεστ για το παιδί της είναι εκδηλώσεις ενός ιδιότυπου ανορθολογισμού, ο οποίος μοιάζει και αήττητος!»

       Εγώ, ως αγενής που είμαι, θα πω στη σαλταρισμένη μητέρα που δεν ήθελε να κάνει  τεστ το παιδί της, ότι δεν της επιτρέπω να ψάλλει τον εθνικό ύμνο εις ένδειξη [ως ένδειξη που λένε οι μορφωμένοι] πατριωτικής αντίστασης στους «παραβαίνοντες το Σύνταγμα». Α-Σ-Τ-Α-Δ-Ι-Α-Λ-Α  Ρ-Ε!!!!

     Και καπάκι μού έρχεται η είδηση, ότι ο ΟΑΣΘ έθεσε σε κυκλοφορία τα άρτι παραληφθέντα νορβηγικά λεωφορεία που, όμως, έφεραν ηλεκτρονικές επιγραφές ένδειξης δρομολογίων στα νορβηγικά και σε νορβηγικούς προορισμούς. Μα ούτε ένας δεν σκέφθηκε αυτή τη λεπτομέρεια; Και οι προδιαγραφές κύριε; Τί προέβλεπαν;

    Κύριε Σκαμπαρδώνη μου, αήττητη ήταν, είναι και θα είναι η αβελτηρία.  Ρίξτε και κανένα μπινελίκι. Εις εκτόνωσιν  τουλάχιστον.

    Και το κερασάκι στην τούρτα: μέσα Μαΐου θα μας επισκεφθούν Γερμανοί, για να γιορτάσουν την επέτειο της επίθεσης στην Κρήτη με τη ρίψη αλεξιπτωτιστών, τους οποίους πετσόκοψαν οι Κρητικοί, εξ ου και ο Γερμανός ιστορικός Ρίχτερ είχε το θράσος να αποκαλέσει  «βάρβαρη» την κρητική υπεράσπιση της πατρίδας.   

     Άντε και στις 28 Οκτωβρίου να έλθουν οι Ιταλοί, να γιορτάσουν την επέτειο της δικής τους εισβολής. Αυτό θα πει εθνική κυριαρχία, αλλά προ πάντων εθνική υπερηφάνεια. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Κρητικών που αντιμετώπισαν τις ορδές των ξανθών κτηνών.

     Δ-Ε-Ν Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-Μ-Ε σου λέω.  

Σώτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου