Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Σε χαμηλά επίπεδα οι εισαγωγές ασθενών με Covid

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μικρή είναι η αύξηση που... παρατηρείται στις διασωληνώσεις.
Παρά την ανοδική πορεία των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τα ανησυχητικά δεδομένα από το ιικό φορτίο που ανιχνεύεται στη λύματα, η κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς, παραμένει ελεγχόμενη, καθώς υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας του ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί, έγιναν μόλις 18 εισαγωγές θετικών ασθενών, αριθμός ίδιος με αυτόν της προηγούμενης εφημερίας και σαφώς πολύ μικρότερος από αυτόν που καταγραφόταν το διάστημα της έξαρσης της πανδημίας. Ο αριθμός πάντως ενδέχεται να είναι κατά τι αυξημένος, εφόσον θετικοποιηθούν κάποια ύποπτα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς, το οποίο επίσης εφημέρευε.

Πάντως, οι γιατροί επισημαίνουν ότι και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, αλλά και τις διασωληνώσεις, ενώ τονίζουν ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει με προσεκτικά βήματα, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

https://www.voria.gr/article/thessaloniki-elegchomeni-i-katastasi-stis-klinikes-ke-stis-meth-covid-tou-achepa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου