Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Προς κλείσιμο τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Παρά το γεγονός ότι το 80% των κλινών covid και ΜΕΘ είναι άδειες, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι 12η σε αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα στα λύματα είναι σταθερά, ειδικοί.... προτείνουν στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, για να μην υπάρχει ... ανισότητα. 

Πηγές από την Αθήνα, διαδίδουν το ερώτημα "Τα μισά παιδιά της Ελλάδας θα πηγαίνουν σχολείο και τα άλλα μισά θα κάνουν τηλεκπαίδευση;", ώστε να κλείσουν τα σχολεία παντού.


Δημοσίευμα αθηναϊκου μμε πριν λίγο


Επιβεβαιώνουν επιτέλους το makpress, που ισχυρίζεται τόσο καιρό, ότι οι αποφάσεις παίρνονται με άλλα κριτήρια κι όχι αμιγώς επιστημονικά δεδομένα, που δεν συνηγορούν στο κλείσιμο.

Επειδή όμως δεν μπορούν να το πουν αυτό, θα βρουν ένα άλλο πιο λογικοφανές πρόσχημα όπως "η Θεσσαλονίκη δεν πιέζεται αλλά ..επικρατεί η αφρικανική μετάλλαξη" ή "οι ακίδες του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη δαγκώνουν πιο άσχημα",  ή "στη Θεσσαλονίκη ο κορωνοϊός χτυπάει τα παιδιά", για να δικαιολογήσουν το αχρείαστο κλείσιμο, ώστε να συμπάσχουμε με την Αθήνα, κάτι που δεν έγινε στην Αθήνα, όταν έκλεινε (ορθώς) η Θεσσαλονίκη την 1η Νοεμβρίου 2020.

Σίγουρα πάντως, το κλείσιμο των σχολείων θα βοηθήσει στην ανακοπή της διάδοσης του ιου, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, ούτε το αμφισβητούμε, αλλά επειδή η ιστορία με τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του θα τραβήξει πολύ, πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθουμε να ζούμε μ' αυτόν, χωρίς να ακυρώνουμε τη ζωή κάθε τρεις και λίγο, για πολύ μεγάλα διαστήματα. Γιατί στο τέλος, θα ζούμε συνεχώς σαν πεθαμένοι, για να μην πεθάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου