Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Σήμερα στις 11.30 οι ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του "μεταναστευτικού" - Στη μάχη και το υπερόπλο των ....προσλήψεων

Το ΄πιασε το νόημα η κυβέρνηση! Δώσ΄του πρόσληψη στο δημόσιο του Έλληνα και τον έκανες φουλ αλληλέγγυο! 
Τον πλήρη σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ....
μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος ανακοινώνουν σήμερα 20/11/19, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής. Οι ανακοινώσεις έχει προγραμματισθεί να γίνουν στις 11.30 το πρωί.

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι τόσο η ανάσχεση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, όσο και η αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη.

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η δημιουργία κλειστών κέντρων, αλλά και 1.700 προσλήψεις που θα συμβάλλουν τόσο στην ανάσχεση των ροών στα σύνορα, όσο και στην ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου.
........................


Αυτή είναι η είδηση. Φυσικά, κανείς από τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου δεν θα ρωτήσει το αυτονόητο: πώς ακριβώς θα συμβάλλουν οι 1.700 προσλήψεις στην "ανάσχεση των ροών στα σύνορα"; Το δεύτερο ("ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου"), σίγουρα θα γίνει, δεν χρειάζονται διευκρινίσεις. Θα νομιμοποιούνται πιο γρήγορα οι μετανάστες, το καταλάβαμε.
Το πρώτο, το δύσκολο, πώς ακριβώς θα γίνει;

Και τα (έξη;) κλειστά κέντρα τα καταλαβαίνουμε. Δεν θα είναι όλοι στη Μόρια, θα πάνε σε "κλειστά κέντρα". Αυτό δεν μειώνει τον αριθμό των εισερχομένων όμως! Το δύσκολο, δηλαδή ο τεράστιος αριθμός των παράνομα εισερχομένων, πώς θα μειωθεί; Πώς ακριβώς θα γίνει να μην μπαίνουν 3.000 την ημέρα, αλλά 300 π.χ. ;

Θα ρωτήσει κανείς δημοσιογράφος λοιπόν, πώς ακριβώς θα σταματήσουν να μπαίνουν από τα θαλάσσια σύνορά μας 3.000 μετανάστες την ημέρα; Τα υπόλοιπα, το πώς θα τους βολέψουμε αφού μπουν, τα λύνει κι η γιαγιά μου.

Β.Π.