Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ισοπαλία του Ολυμπιακού, θα τον φτάσει ο ΠΑΟΚ ή θα αυτοκτονήσει;

Ο Ολυμπιακός άφησε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, καθώς ο Πανιώνιος τον υποχρέωσε σε ισοπαλία...
1-1 στην εναρκτήρια συνάντηση της 11ης αγωνιστικής.

Δύο «πεταμένοι» βαθμοί που σε βάθος χρόνου μπορεί να κοστίσουν τον τίτλο και σε κάθε περίπτωση να φέρουν από αύριο τον ΠΑΟΚ ισόβαθμο των «ερυθρόλευκων» στην πρώτη θέση, αν ο «Δικέφαλος» νικήσει στην Τούμπα την ΑΕΛ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την κατοχή και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν ουσία ούτε σοβαρότητα στο παιχνίδι τους, ήταν απρόσεκτοι στην τελική πάσα και είχαν κάκιστα τελειώματα, με το νόμο του ποδοσφαίρου να τους τιμωρεί στο 88΄, στη μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και σε συνδυασμό με την αμυντική τακτική του Πανιωνίου, έφτασε σε σημείο να έχει κατοχή μπάλας σχεδόν 80%-20%, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των «κυανέρυθρων» απέτρεψε τις μεγάλες φάσεις στην περιοχή τους, καθώς η μπάλα δεν περνούσε σωστά στους Γκερέρο και Σουντανί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βαλμπουενά στη θέση του Λοβέρα. Ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο και κέρδισε πέναλτι στο 52΄, όταν ο Γκασπάρ έβγαλε τη σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαγεωργίου, με τον Κομίνη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά, που άνοιξε το σκορ στο 55΄. Αντί όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Μαρτίνς να επιδιώξουν να κλειδώσουν το παιχνίδι, αναλώθηκαν σε ένα ανεύθυνο παιχνίδι με επίδειξη υψηλής τεχνικής και τελικά η επιπολαιότητά τους κόστισε.

Σε μια αντεπίθεσή του στο 88΄ ο Πανιώνιος έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Μεριά δεν κατάφερε να ανακόψει την πάσα προς τον Εμμανουλίδη, εκείνος προχώρησε καθώς ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε να τον ανακόψει πέφτοντας μάλιστα (!) και ο παίκτης των γηπεδούχων πλασάροντας στο κέντρο της εστίας νίκησε τον Σα για το 1-1!