Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το νέο κόλπο των δανειστών για να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Οι "θεσμοί" θέλουν «υπογραφή» και της αντιπολίτευσης στα μέτρα, επαναλαμβάνοντας την.....
τακτική που είχαν επιλέξει με τον Σαμαρά : του είχαν ζητήσει να υπογράψει το μνημόνιο, ενώ ήταν στην αντιπολίτευση ! 

Το ίδιο φαίνεται να ζητούν και από τον Μητσοτάκη (προφανώς για τη ΝΔ ενδιαφέρονται κι όχι αν θα συνυπογράψει το ΚΚΕ). Οι άνθρωποι αβαντάρουν απροκάλυπτα "αριστερές κυβερνήσεις" ! Φαίνεται πως τους κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.


Το ΔΝΤ εμπλέκει και την αξιωματική αντιπολίτευση στα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, ζητώντας διαβεβαιώσεις από τώρα ότι θα τα υλοποιήσει εάν την περίοδο εκείνη βρίσκεται στην εξουσία.

Μισέλ Σαπέν, Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ απαιτεί συμφωνία και της αντιπολίτευσης για τα μέτρα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθες στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, επαναφέροντας στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει τους δανειστές αρκετές φορές στη διάρκεια των τριών προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας, ενώ τις «αποκαλύψεις» του επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα, ο κ. Σαπέν χαρακτήρισε πολύ περίεργη την επιμονή του ΔΝΤ να ζητεί διαβεβαιώσεις από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα για την περίοδο μετά το 2019. «Φαντάζεστε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους να δεσμεύσουμε την αντιπολίτευση από τώρα για κάποιο θέμα» διερωτήθηκε. «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να έρθει σε επαφή με την αντιπολίτευση για ένα τέτοιο θέμα, θα είναι σαν να παραδέχεται ότι θα χάσει τις εκλογές και η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρεθεί στην εξουσία» τόνισε.