Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Απεργία στις συγκοινωνίες της Αθήνας που η κυβέρνηση θέλει να ...ιδιωτικοποιήσει

Οξύμωρο ε; Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες της Αθήνας, που είναι κρατικές και να κρατικοποιήσει τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που είναι ιδιωτικές. Μπερδευτήκατε;


Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ, λόγω 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη 24ωρη απεργία την Παρασκευή.
«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες», αναφέρει το συνονιστικό των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑΣΥ».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.