Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απαλλάχτηκε με βούλευμα -πριν φτάσει στο "σκαμνί" - ο Σίμος Δανιηλίδης

Απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε ...
βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση Πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης για την υπόθεση του νηπιαγωγείου η ανέγερση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ αλλά στη συνέχεια μπήκε στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα διαφθοράς καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον φάκελο που είχε υποβληθεί.

Το δικαστικό συμβούλιο τελικά δεν έκανε δεκτή την πρόταση της αντιεισαγγελέως Μαρίας Τιντικάκη η οποία είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Νεάπολης Συκεών. Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης έκριναν ότι δεν προκύπτει αδίκημα για τον κ.Δανιηλίδη καθώς δεν υπήρχε όφελος στον ίδιο ή σε τρίτο πρόσωπο από τις ενέργειες του που στόχο είχαν την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος. Για την ίδια υπόθεση απαλάσσονται η ένας αντιδήμαρχος και ένας τοπογράφος μηχανικός.

Η υπόθεση αφορούσε στην ανέγερση του των 8ου και 15ου ολοήμερων νηπιαγωγείων του δήμου, έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το 2010 με συγχρηματοδότηση Ε.Ε. και ελληνικού δημοσίου. Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο απεντάχθηκε διότι το δημοτικό οικόπεδο που είχε χωροθετηθεί για την κατασκευή του ήταν καταπατημένο από αυθαίρετα ιδιωτών, με συνέπεια να ζητηθούν πίσω τα κοινοτικά κονδύλια που διατέθηκαν. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ο δήμος στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπέβαλε για την αδειοδότηση του έργου παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, προκειμένου το οικόπεδο να παρουσιαστεί «καθαρό» και έτοιμο για δόμηση, όπως απαιτούσε το πρόγραμμα. Ως αυθαίρετες κατασκευές αναφέρονταν μία επέκταση γειτονικής οικοδομής κι ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από το οικόπεδο.