Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Έχουν χιούμορ στο ΣΥΡΙΖΑ : Nέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ ο Γιάννης Κρεστενίτης

Μιλάμε για επική τρολιά ! Έκαναν πρόεδρο της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, τον "ακτιβιστή με τη ντουντούκα", οργανωτή του κινήματος "SOSτε το νερό" και του δημοψηφίσματος να ...
μην πουληθεί η ΕΥΑΘ, ενώ θα την πουλήσουν. Τον έβαλαν εκεί τον άνθρωπο, για να καταγραφεί μια ακόμη κωλοτούμπα Ολυμπιακών διαστάσεων ! Ο άνθρωπος που κυκλοφορούσε με μπλουζάκια "Η ΕΥΑΘ δεν πωλείται" θα βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο πώλησης !
Στο νέο Δ.Σ. χώρεσε και η δημοτική σύμβουλος του Μπουτάρη Στεφανία Τανιμανίδου (φωτο) και άλλοι πασόκοι.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) αναλαμβάνει για την επόμενη πενταετία ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μέλος του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Σημαντική λεπτομέρεια; ο Γ.Κρεστενίτης ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, βουλευτίνας που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη.

Ο κ. Κρεστενίτης είναι καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (1987) και διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ (1974). Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εντάσσονται οι υποβρύχιοι αγωγοί και τα παράκτια τεχνικά έργα, η παράκτια μηχανική, η φυσική ωκεανογραφία, η μεταφορά φερτών υλών και η δορυφορική ωκεανογραφία.

Στο τιμόνι της ΕΥΑΘ ΑΕ διαδέχεται τον χημικό Νίκο Παπαδάκη, ο οποίος είχε οριστεί διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2009, ενώ το 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα και του προέδρου της, διατηρώντας έκτοτε τον τίτλο του μακροβιότερου επικεφαλής της.

Στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, καθήκοντα πρώτου και δεύτερης αντιπροέδρου, αντίστοιχα, αναλαμβάνουν ο γεωπόνος Γιάννης Παπαϊωάννου και η δικηγόρος Στέλλα Βαλάνη (εκτελεστικά μέλη). Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι η οικονομολόγος Στεφανία Τανιμανίδου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), ο δικηγόρος Γιάννης Αντωνιάδης (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), ο πολιτικός μηχανικός Εύδοξος Πετρίδης (μη εκτελεστικό μέλος), η δικηγόρος Ολυμπία Λάτσιου-Χρυσάφη (μη εκτελεστικό μέλος), ο αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός Ιωάννης Τσιωνάς (μη εκτελεστικό μέλος), η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Ελευθερία Καραχάλιου (μη εκτελεστικό μέλος) και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, Γιώργος Αρχοντόπουλος και ο Τάσος Σαχινίδης.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή έναντι του προτεινόμενου από τη διοίκηση 0,125 ευρώ ανά μετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου