Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι θα ακυρωθεί δικαστικά η ληστεία του ΕΚΑΣ και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ακουμπάει τους πλούσιους !

«Θεωρώ ότι θα ακυρωθούν δικαστικά όλες αυτές οι αναδρομικότητες, όπως έχουν ακυρωθεί κι άλλες αναδρομικότητες. Κατά τη γνώμη μου, δεν ακουμπάνε το μεγάλο κεφάλαιο στην...
Ελλάδα, λένε ότι θα το ακουμπήσουν».


Ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24, αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση, το μεταναστευτικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Για τη διαπραγμάτευση και τα ΜΜΕ:
«Η απόφαση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα είναι κατά βάση απόφαση εσωστρέφειας, δηλαδή για εσωτερική κατανάλωση, γιατί δεν έχει εξυγιανθεί κάποιος στόχος σε κάποιο τομέα της αγοράς για να πεις ότι θα εφόσον έρθουν κάποια λεφτά, ξέρουμε πως θα πάνε στην ανάπτυξη.
Ακόμα κι αν μας χάριζαν το χρέος, θα είχαμε πρόβλημα στο πως ακριβώς λειτουργούμε: Από την μια με τις παλιές αναποτελεσματικές δομές και από την άλλη με ιδιοτέλειες ή ιδεοληψίες. Για παράδειγμα, ο τρόπος που χειρίζονται τα ζητήματα των ΜΜΕ δεν είναι εξυγιαντικός, είναι κάτι άλλο. Προσπαθούν να τιμωρήσουν κάποια πράγματα, δημιουργώντας μία νέα ελίτ, η οποία έχει χειρότερα χαρακτηριστικά, κατά τη γνώμη μου. Ως εγκληματολόγος, σας λέω ότι προφανώς δημιουργείται μία νέα διαπλοκή».

Για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους που το λάμβαναν:
«Θεωρώ ότι θα ακυρωθούν δικαστικά όλες αυτές οι αναδρομικότητες, όπως έχουν ακυρωθεί κι άλλες αναδρομικότητες. Κατά τη γνώμη μου, δεν ακουμπάνε το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, λένε ότι θα το ακουμπήσουν».

Για τα σκάνδαλα και τη λίστα Μπόργιανς:
«Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν μπορείς να κάνεις πολιτική σε αυτή τη χώρα με σκάνδαλα. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιες αποφάσεις σου αμφισβητούνται από μεγάλη μερίδα του λαού, πετάς ένα σκάνδαλο από το παρελθόν. Οτιδήποτε. Το ζήτημα είναι ότι όταν παίξεις με τα σκάνδαλα, θα βρεις και κανένα δικό σου. Έχει ενδιαφέρον να δει κανένας, τι έγινε με τη λίστα Μπόργιανς; Έπεσαν πάνω σε δικούς τους και σταμάτησαν να μιλάνε; Δεν ξέρω, αλλά έχουν πέσει οι τόνοι. Από κει που κάθε μέρα ήταν «Μπόργιανς-Μπόργιανς-Μπόργιανς», ξαφνικά έπεσαν οι τόνοι. Τι έγινε; Γιατί αν θέλουν να κάνουν κάθαρση, θα κάνουν σε όλους κάθαρση, όχι μόνο σε αυτούς που θεωρούν εχθρούς τους».

Για το μεταναστευτικό και τα φαινόμενα της Ειδομένης:
«Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο καταυλισμός έχει γίνει μία πόλη, ένα «no go place» που τη φτιάχνουν οι ίδιοι οι μετανάστες και φοβάμαι ότι θα υπάρχει πρόβλημα και με τα Σκόπια. Κάποια στιγμή, θα φύγει και καμιά σφαίρα εκεί πέρα. Για την Ειδομένη λένε ότι δεν είναι κρατική δομή. Δηλαδή τι είναι, ακρατική δομή, παρακρατική δομή;
Η σιδηροδρομική γραμμή που είναι λειτουργία του κράτους; Εκεί θα πληρώσουμε πολλά εκατομμύρια για αποζημιώσεις.»

Για τις ιδιωτικοποιήσεις:
«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα γίνουν από αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν από την τρίτη κυβέρνηση της αριστεράς. Νομίζω ότι κάθε κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Αυτός ο ρόλος όταν ολοκληρώνεται, πάει σπίτι της. Θα γίνει ανασχηματισμός και η κυβέρνηση που θα προκύψει θα κάνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Το 80% των βουλευτών που θα δουν τι θα ιδιωτικοποιηθεί, θα διαφωνήσουν. Βέβαια θα τα ψηφίσουν, γιατί άλλο είναι τα ψηφίζω, και άλλο είναι τα εφαρμόζω».