Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τσίπρας : "Στερείστε στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης κ.Μητσοτάκη"

Ο ένας αρπάζει από τις τσέπες μας ό,τι απέμεινε, ο άλλος δεν έχει εναλλακτική -μιλάει για "περικοπές δαπανών", οπότε ο Τσίπρας τον στριμώχνει ρωτώντας τον "δηλαδή θα κάνετε απολύσεις στο δημόσιο;" κι ο Κυριάκος δεν απαντά, γιατί ξέρει, ότι,...
ΝΑΙ, αυτός είναι Δ-Υ-Σ-Τ-Υ-Χ-Ω-Σ ο μοναδικός τρόπος σωτηρίας στο άμεσο μέλλον, αλλά πού να τολμήσει να πικράνει το 1 εκ. μπετόν αρμέ ψηφοφόρων; Οπότε, ας αφήσουμε να απολυθούν 1.350.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι (τόσοι έχασαν τη δουλειά τους τα χρόνια της κρίσης), γιατί αυτές οι απολύσεις είναι βουβές. Δεν χρεώνονται σε κανένα κόμμα και καμιά πολιτική, ενώ αν απολύσεις έστω έναν περιττό δημόσιο υπάλληλο, χάνεις αμέσως 1 εκατομμύριο ψήφους, αφού οι υπόλοιποι συσπειρώνονται, βλέποντάς σε ως απειλή και για τον δικό τους ακρογωνιαίο λίθο ύπαρξης : τη μόνιμη θεσούλα στο δημόσιο.
Το σκεπτικό είναι λογικό και απλό: "τι να την κάνω τη σωτηρία της χώρας, αν χάσω ΕΓΩ τη θέση μου στο δημόσιο;"

Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους φόρους. Θα εφαρμόσουμε άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής.

Στερείστε στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και διερωτήθηκε τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προτείνει ως εναλλακτική τις «περικοπές δαπανών», για να προσθέσει ότι εννοεί περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως και απολύσεις.
«Θέλετε όλοι να ξεχάσουμε ότι, επί δεκαετίες, τα ταμεία λεηλατήθηκαν;», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα εξόκειλε στη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ακόμη, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Ζητάτε εκλογές, επειδή έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας. Ζητάτε εκλογές χωρίς να έχετε να προσθέσετε τίποτε διαφορετικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου