Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Άθλος της ...Αθλέτικο ! Bayern Munich vs Atletico Madrid 2-1

Τρία γκολ, δύο χαμένα πέναλτι, αμέτρητες ευκαιρίες και στο τέλος κερδίζουν οι... Ισπανοί. Η ...
Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που «έκλεισε» θέση για τον τελικό του Champions League, καθώς κατάφερε να μείνει όρθια στην «κόλαση» του Μονάχου, παρά τις αναρίθμητες ευκαιρίες των Βαυαρών.

Μετά από ένα επικό ματς αντάξιο της φήμης και των δυνατοτήτων των δύο ομάδων οι «ατσάλινοι» παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν Μονάχου.

Αυτό ήταν και το τελευταίο εντός έδρας ματς του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπάγερν, ο οποίος δεν κατάφερε στο πέρασμά του από τους Βαυαρούς να φέρει ξανά το πολυπόθητο τρόπαιο στο Μόναχο.

Οι «ροχιμπλάνκος» στον αντίποδα προκρίνονται για δεύτερη φορά σε τελικό του Champions League (μετά το 2014) και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ξανά τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μπάγερν, καθώς οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκαν δυνατά και έκλεισαν την Ατλέτικο στα καρέ της.

Το γκολ ήρθε στο 31" όταν ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Χιμένεθ και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Όμπλακ. Οι Βαυαροί έκαναν το 1-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να γίνει αφεντικό στο ματς όταν τρία λεπτά μετά κέρδισαν πέναλτι μετά από μια εκτέλεση κόρνερ. Ο Μίλερ, όπως, δεν κατάφερε να νικήσει τον καταπληκτικό σήμερα Όμπλακ και το ημίχρονο έληξε με 1-0.

Στην επανάληψη οι Βαυαροί συνέχισαν να σφυροκοπούν την εστία της Ατλέτικο, ωστόσο, η ομάδα του Σιμεόνε έφτασε στην ισοφάριση στο 54' με μια εκπληκτική αντεπίθεση.

Τόρες και Γκριζμάν έκαναν το ένα-δύο άνοιξαν την άμυνα της Μπάγερν και ο Γάλλος (ίσως και να ήταν οφσάιντ) δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1 απέναντι στο Νόιερ.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ άρχισαν ξανά την πίεση και στο 74' έκαναν το 2-1 με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι.

Δέκα λεπτά μετά, κι ενώ η πίεση της Μπάγερν γινόταν ασφυκτική, η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση όταν ο διαιτητής είδε πέναλτι στην ανατροπή του έξω από την περιοχή του Τόρες από τον Μαρτίνεθ. Ο Νόιερ, όμως έπιασε το πέναλτι του Τόρες και οι ελπίδες των Βαυαρών παρέμειναν.

Ωστόσο, στα επόμενα δέκα λεπτά δεν κατάφεραν να νικήσουν την ατσάλινη άμυνα των Ισπανών και αποχαιρέτισαν άδοξα τον θεσμό.

Πλέον, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό του Σαν Σίρο στις 28 Μαΐου. Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρώνται στο Μπερναμπέου το βράδυ της Τετάρτης με το πρώτο ματς να έχει λήξει 0-0.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν: Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (Κομάν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ, Κόκε (Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (Παρτέι), Τόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου