Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σύμφωνο συμβίωσης - πρόσφυγες- δικαίωμα παραμονής

ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Ακούμε στα ΜΜΕ γιά τα προγράμματα φιλοξενιας απο ΜΚΟ ύπατη αρμοστεία κλπ

Συνδυάζοντας όλα αυτά που ακούγονται με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης με την κατάθεση χιλιάδων αιτήσεως ασύλου με ΜΚΟ να προτρέπουν πρόσφυγες να οργανώνουν αποκλεισμούς δρόμων και λοιπών περίεργων ενεργειών σκέφτηκα
Με την σύναψη συμφώνου συμβίωσης συμπατριωτών μας (ευρυπρώκτων) με μετανάστη πρόσφυγα κλπ αυτόματα ο συμβιών αποκτά δικαίωμα παραμονής στην χώρα;;
Κάτι αντίστοιχο με τούς εικονικούς γάμους γιά απόκτηση άδειας παραμονής δέν δίνει το δικαίωμα με σύναψη του συμφώνου μεταξύ ανδρών;;;(λέμε τώρα)
Τίποτα τυχαίο τίποτα απο σύμπτωση όλα δρομολογημένα.

Και επειδή οι Συριζαίοι είναι πανέξυπνοι ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης χωρίς να αναφέρουν τίποτα για άδειες παραμονής αλλοδαπών .Έτσι τα ομόφυλα ζευγάρια πατάνε πάνω σε Νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και έτσι κανείς δεν θα κατηγορήσει τους ίδιους

Προϋποθέσεις για τη σύναψη του Συμφώνου Συμβίωσης και δικαιολογητικά για την άδεια διαμονής
2011
Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός του τύπου άδειας διαμονής που χορηγείται σε υπηκόους τρίτων χωρών, συντρόφους πολίτη της Ε. Ε. ή Έλληνα, με τον οποίο διατηρούν σταθερή σχέση προσηκόντως αποδεδειγμένη» που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ως εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο μόνο
1. Επιτρέπεται η είσοδος και η διαμονή στην Ελλάδα, υπηκόων τρίτων χωρών, συντρόφων πολίτη της Ε. Ε. ή Έλληνα, με τον οποίο διατηρούν σταθερή σχέση προσηκόντως αποδεδειγμένη, και τον συνοδεύουν κατά την είσοδό του στη χώρα ή εισέρχονται στην Ελλάδα, προκειμένου να τον επισκεφθούν ή να συνενωθούν με αυτόν.
2. Στα πρόσωπα αυτά, εάν δεν είναι κάτοχοι ισχύοντος τίτλου διαμονής, επιβάλλεται, όπου απαιτείται βάσει του Κανονισμού 539/2001, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, η κατοχή θεώρησης εισόδου (θεώρηση Σένγκεν), που εκδίδεται ατελώς και με απλουστευμένη διαδικασία.
3. Οι ανωτέρω υπήκοοι τρίτων χωρών, έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες χωρίς κανένα όρο ή διατύπωση, εφόσον είναι κάτοχοι ισχύοντος διαβατηρίου ή θεώρησης, όπου απαιτείται και συνοδεύουν ή πηγαίνουν να συναντήσουν τον πολίτη της Ένωσης ή τον Έλληνα.
4. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που επιθυμούν να διαμείνουν στη χώρα για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες, οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του ΥΠΕΣ, εντός του επιτρεπόμενου χρόνου νόμιμης διαμονής τους στην Ελλάδα και εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Είναι κάτοχοι διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου σε ισχύ
β) Αποδεικνύουν τη σταθερή διαμονή του πολίτη της Ένωσης στην Ελλάδα
γ) Διατηρούν κοινή κατοικία με τον πολίτη της Ένωσης ή τον Έλληνα
δ) Αποδεικνύουν εγγράφως τη σταθερή σχέση τους με τον πολίτη της Ένωσης ή τον Έλληνα
ε) Διαθέτουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας

5. Ως τεκμήρια της σταθερότητας της σχέσης λογίζονται :
α) Η καταχωρισμένη συμβίωση ή η ύπαρξη κοινού ή υιοθετημένου τέκνου του αιτούντος και του πολίτη της Ένωσης
β) Η σταθερότητα της σχέσης μπορεί επίσης να προκύπτει από το γεγονός ότι αυτοί έχουν αναλάβει κοινές μακροπρόθεσμες νομικές, κοινωνικές ή οικονομικές δεσμεύσεις.

6. Για τη χορήγηση της άδειας διαμονής οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν σε κάθε περίπτωση να υποβάλλουν:
· Αντίγραφο διαβατηρίου με την ισχύουσα θεώρηση εισόδου, όπου απαιτείται
· Βεβαίωση εγγραφής του πολίτη της Ένωσης ή αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του Έλληνα
· Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
· Έγγραφα που αποδεικνύουν κοινή κατοικία (π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, λογαριασμοί).
Για την απόδειξη συνδρομής των αναφερομένων στην παράγραφο 5 (α) τεκμηρίων, θα υποβάλλονται:
· Επικυρωμένο αντίγραφο του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ή αντίστοιχου εγγράφου που κατά το δίκαιο της χώρας προέλευσης του πολίτη της Ένωσης πιστοποιεί καταχωρισμένη συμβίωση ή
· Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης κοινού τέκνου του αιτούντος και του πολίτη της Ένωσης ή πράξη υιοθεσίας
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα υποβάλλονται στοιχεία από τα οποία προκύπτουν μακροπρόθεσμες νομικές, κοινωνικές ή οικονομικές δεσμεύσεις.
7. Η άδεια διαμονής χορηγείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, έχει διάρκεια ισχύος ένα (1) έτος και ανανεώνεται για δύο (2) έτη με τις ίδιες προϋποθέσεις.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου