Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για επιδείνωση του καιρού στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες, σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης, με δυνατούς ανέμους, βροχές και ..
καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας & Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας τα παρακάτω μέτρα:
• Να αποφεύγονται οι εξωτερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων, ιδιαίτερα σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
• Να μη διασχίζουν ρέματα και χειμάρρους, πεζοί ή με όχημα ακόμα και για αρκετή ώρα μετά το τέλος των καταιγίδων και των βροχοπτώσεων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο: να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και γεμάτο με καύσιμα ρεζερβουάρ, να αποφύγουν την αιχμή των φαινομένων, να ταξιδεύουν τη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας κεντρικούς δρόμους, να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν πεζοί να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια για αποφυγή ολισθηρότητας.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών λειτουργούν κανονικά και δεν είναι φραγμένα.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν και να προκαλέσουν τραυματισμούς.
• Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου