Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σουηδία: Έκανε κριτική στο Ισραήλ και ....

Αριστερά η σημερινή είδηση.
Παρακάτω η προ έξη ημερών:

ΕΙΔΗΣΗ 12/1/2016:
Ανώτεροι διπλωμάτες του Ισραήλ τόνισαν ότι η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρομ κηρύσσεται «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στο εβραϊκό κράτος, καθώς ζήτησε έρευνα για «εξωδικαστικές εκτελέσεις» Παλαιστινίων από τις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ και την ισραηλινή αστυνομία το τελευταίο τετράμηνο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Εμάνουελ Νάσχον τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι «δεδομένης της εμπρηστικής και επιθετικής φύσης» των σχολίων της κ. Βάλστρομ, «κάναμε ξεκάθαρο ότι θεωρείται ανεπιθύμητη στο Ισραήλ».
Η κ. Βαλστρομ κάλεσε την Τρίτη σε διεξαγωγή έρευνας για εξωδικαστικές εκτελέσεις Παλαιστινίων στις βίαιες συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία, τους τελευταίους μήνες. «Είναι ζωτικής σημασίας να είναι διεξοδικές και αξιόπιστες έρευνες γι' αυτούς τους θανάτους, ώστε να επιμεριστούν ευθύνες», είχε δηλώσει η Σουηδή υπουργός.
Τουλάχιστον 141 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτικών, αστυνομικών ή οπλισμένων πολιτών, με 90 εξ αυτών να είναι δράστες ένοπλων επιθέσεων με όπλα και μαχαίρια κατά Ισραηλινών ενστόλων ή πολιτών. Οι υπόλοιποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ταραχών και μαζικών συγκρούσεων.
Την οργή του Ισραήλ είχαν προκαλέσει και πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν ότι οι επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρια κατά μεμονωμένων Ισραηλινών δεν αποτελούν τρομοκρατικές πράξεις.

ΣΗΜΕΡΑ 20/1/2016:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου