Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Όχι πάλι εκλογές χειμωνιάτικα !

Μετά από τη συμπλήρωση 1 έτους με κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερή", έχει διαλυθεί η ομίχλη και διακρίνουμε ότι:

-ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ως κυβέρνηση, αυτά που θα έκαναν όλοι, επειδή δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι, εύκολοι να τους διαβείς. 
-Έμεινε σήμερα με ένα και μόνο επιχείρημα απέναντι στην αντιπολίτευση "εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;". Η απάντηση είναι πολύ εύκολη και τον στέλνει κατευθείαν εκεί που ανήκει; στο περιθωριακό 4% με το οποίο ήταν πανευτυχής : "θα κάναμε αυτά που δεν μας άφησες να κάνουμε, επειδή νόμιζες ότι θα έκανες άλλα".
-Αποδείχθηκε ότι η λύσσα του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία, δεν είχε κανένα πραγματικό υπόβαθρο. Και μνημόνια υπέγραψε και τη λιτότητα διευρύνει και κανένα ηθικό πλεονέκτημα δεν έχει. Φούσκα περιωπής.
Οι χιλιάδες μανιασμένοι οπαδοί του που ζητούσαν επίμονα από τους εκάστοτε κυβερνώντες "φύγετε! Τώρα!" εξαφανίστηκαν. Τι να πουν άλλωστε; Γελοιοποιήθηκαν όλα τα "οράματά" τους. 
Κι επειδή ξεφτιλίζονται κάθε μέρα, αρχίζει να φαντάζει πολύ ελκυστικό το ενδεχόμενο, να ξαναγυρίσουν στην αντιπολίτευση, ώστε να ξαναβγάλουν το σπαθί απ΄το θηκάρι και να αρχίσουν πάλι να επιχειρηματολογούν εναντίον του "δοσίλογου", "γερμανοτσολιά", "μερκελιστή" "μνημονιακού" Κυριάκου Μητσοτάκη, που "παραδίδει τη χώρα στους δανειστές".


Το σίγουρο είναι, ότι μόλις περάσουν στην αντιπολίτευση, θα ξεχάσουν αυτά που λένε και κάνουν οι ίδιοι σήμερα (ότι "δεν γίνεται αλλιώς" κι ότι "οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας", ότι "τα μέτρα είναι σκληρά αλλά αναγκαία" κλπ) και θα ξαναρχίσουν την γνώριμη ευχάριστη αντιπολίτευση του "όχι σε όλα" του "δεν πληρώνω" του "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" κι όλα αυτά τα ευχάριστα λαϊκιστικά της αριστερής. Για να ρεφάρουν από τα πολλά "ναι", που λένε ως κυβερνώσα αριστερή.

Φ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου