Ένα κοινωνικό θέμα θίγει αναγνώστης του makpress:
Χθες έτυχε να περνάω απο τον ΙΝ Κύριλλου και Μεθοδίου γύρω στις 15.30
Ακουω φωνές χαμος σε ωρα κοινής ησυχίας και βλεπω δεξιά εντός του πάρκου και προς τον δρόμο στημένες σκηνές ....
τραπέζια καρέκλες και κόσμος
Αναρωτήθηκα ο χώρος ειναι του Δήμου της εκκλησίας ;Δεν μιλάμε για την αυλή τον αυλόγυρο μιλάμε για το πάρκο που ενώνει Καλλιδοπούλου με Σουλιώτη.
Μπορω δηλαδή κι εγω να κανω το πάρτυ του υιου μου στο σημείο αυτο ή οποιοσδήποτε άλλος πολίτης;
Χρειάζεται άδεια απο κάποιον για να στήσω 300 τετραγωνικά καρέκλες σε γκαζόν με θέα θάλασσα και Θερμαϊκό και να μην πληρώσω φράγκο πουθενά;
Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει
Αν ανήκει στον δήμο παιρνουμε άδεια; η στήνουμε και κανενας δεν μας ελέγχει και αν ειναι της εκκλησίας επιτρέπεται μονο με άδεια της να στήνονται ιδιωτικά κετερινγκ σε τέτοιους χώρους ή απλα ισχύει το γνωστο το κάνουμε στην χώρα του μη ελέγχου κι ολα καλα άσχετα αν διαταράσσονται οι ωρες κοινής ησυχίας;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Σχόλιο makpress: Ο νόμος -όπως μας ενημέρωσαν από δήμο της Θεσσαλονίκης- προβλέπει ότι μπορεί να καταλαμβάνεται δημόσιος χώρος (π.χ. πάρκο), για ολιγόωρη κοινωνική εκδήλωση, με απλή γνωστοποίηση στο γραφείο του Δημάρχου. Στην πράξη, καταλήψεις δημόσιων χώρων γίνονται κατά χιλιάδες, χωρίς καμία διαδικασία, π.χ. την Πρωτομαγιά , άλλες μέρες που μαζεύεται η γειτονιά και ψήνει πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια. Στο προαύλιο της εκκλησίας, απαγορεύεται το κέτερινγκ, σύμφωνα με συστάσεις της Μητρόπολης, αλλά όλες οι εκκλησίες έχουν γίνει πλέον κέτερινγκ, αφού η νέα μόδα των βαπτίσεων και γάμων, επιβάλλει κέτερινγκ κι όχι δεξίωση σε μαγαζιά, που στοιχίζει πολλαπλάσια.
Πρακτικά, δύσκολα μπορεί να διώξει η αστυνομία κάποιους που κάθονται σε ένα πάρκο για μια βάφτιση, ειδικά αν δεν κάνουν χρήση μουσικών οργάνων για την οποία απαιτείται έγγραφη άδεια.
Οι διαταξεις περί ωρών κοινής ησυχίας, ισχύουν έτσι κι αλλιώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου