Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Vous êtes Charlie? Je suis pas con!

Κάθε φορά που γίνεται κάποιο επεισόδιο σαν αυτό των Παρισίων, όπου δολοφονήθηκαν αγρίως 12 δημοσιογράφοι από τζιχαντιστές, εγώ φέρνω στο νου μου μια φωτογραφία που έχω φυλαγμένη...Στη φωτογραφία αυτή που λέτε εικονίζεται ένα άψυχο κοριτσάκι 7-8 ετών σε συρτάρι του νεκροτομείου της Βαγδάτης...

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


1] Ήταν τέλος Ιουλίου 2011, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωνε ότι το «μοντέλο μίας πολυπολιτισμικής Γερμανίας απέτυχε εντελώς».

2] Εδώ και χρόνια βιώνουμε στη χώρα μας το φαινόμενο μουσουλμάνων που αυτομαστιγώνονται μέχρις αιμορραγίας δημοσία καθότι έτσι επιτάσσει η θρησκεία τους ή κάποιο ξεχωριστό δόγμα της θρησκείας τους. Δεν έχω καταλάβει γιατί, αλλά δεν με νοιάζει.  Αρκεί ότι μου προκαλεί την αισθητική και μου θυμίζει ότι ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και όχι του μίσους. Αν τώρα πολλοί χρησιμοποίησαν τον Χριστιανισμό ως πρόφαση για να αρπάξουν τον πλούτο πολλών χωρών του τρίτου κόσμου, γι’ αυτό δεν φταίει ο Χριστιανισμός. Βλέπε και Σταυροφορίες.

3] Είχα την ευκαιρία να γράψω κάτι σχετικό παλαιότερα και να συγκρουσθώ με κάποιους που με απεκάλεσαν ρατσιστή.
http://www.sarc.gr/readmore.php?id=688832&grp=335001

4] Όταν ο εντιμότατος κ. Ελνταγούρ, Πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό ρατσιστή, δεν άκουσα κάποια διαμαρτυρία από το κόμμα του ή από κάποιους επώνυμους. http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_640.html?zx=5aa53b21866d6b75
Τώρα που κάποιος Έλληνας δημοσιογράφος αναμετέδωσε και ασπάσθηκε την είδηση ότι Γάλλοι δημοσιογράφοι απεκάλεσαν μαλάκα τον πρωθυπουργό, εξοργίσθηκαν με τον Έλληνα δημοσιογράφο και όχι με τους Γάλλους. Με τους μαλάκες, πάντως, εύκολα τα βάζουν. Με τους Μουσουλμάνους;

5] Όταν οι μουσουλμάνοι έστηναν προβοκάτσια στο Σαράγιεβο σφάζοντας τους ομόθρησκούς τους, κανείς δεν υπερασπίσθηκε τους Σέρβους, οι οποίοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.

6] Όταν οι μουσουλμάνοι, λαθρομετανάστες και μη, διαδήλωναν στην Αθήνα κραυγάζοντας υπέρ του Ισλάμ και κατά της Δημοκρατίας, όχι του Χριστιανισμού, εμείς το παίζαμε δημοκράτες και ανεξίθρησκοι. 

7] Όταν η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανεκοίνωνε στον Κάρολο Παπούλια την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα λέγοντας
«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
Κάποιοι κάτι έγραψαν, αλλά το πράγμα δεν πήρε διαστάσεις και πέρασε στο ντούκου.

8] Λέγεται πως ο  Αβραάμ Λίνκολν είχε πει πως «όποιος δέχεται να περιορισθεί η ελευθερία του, για να έχει ασφάλεια, δεν είναι άξιος ούτε για ελευθερία ούτε για ασφάλεια».

9] Οι ορθόδοξοι Ουκρανοί ναζιστές σφαγιάζουν μη ναζιστές ορθόδοξους Ουκρανούς υπό τα απαθή βλέμματα της χριστιανικής Δύσης, η οποία έδωσε χείρα βοηθείας, για να εγκατασταθούν οι ναζιστές στην εξουσία και να αρχίσει ο εμφύλιος.

10] Στη Γάζα ζουν αποκλεισμένοι 1.000.000 Παλαιστίνιοι. Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους στους πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που δεν έχουν θρησκευτικό υπόβαθρο.

11] Λέγεται, εξ αφορμής και της καταδικαστέας δολοφονίας της 07.01.2015, ότι φέραμε τους μετανάστες, λάθρο ή μη, μουσουλμάνους στην συντριπτική πλειοψηφία τους, για να έχουμε φτηνά εργατικά χέρια. Εγώ γνωρίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχει νομοθεσία που αφ’ ενός απαγορεύει την απασχόληση αλλοδαπού χωρίς άδεια διαμονής   αφ’ ετέρου δεν διακρίνει μεταξύ αλλοδαπού και ημεδαπού ως προς το ύψος της αμοιβής, την υποχρεωτική ασφάλιση κ.λπ. Ποιός δεν εφαρμόζει τους νόμους;

Λοιπόν, η ελευθερία, και του λόγου, είναι μέγιστο αγαθό. Η ζωή είναι παμμέγιστο αγαθό. Η ζωή εν ελευθερία, όμως, είναι τρισμέγιστο αγαθό.

Κάθε φορά που γίνεται κάποιο επεισόδιο σαν αυτό των Παρισίων, όπου δολοφονήθηκαν αγρίως 12 δημοσιογράφοι από τζιχαντιστές, εγώ φέρνω στο νου μου μια φωτογραφία που έχω φυλαγμένη. Από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του Μαρτίου 2003. Λίγες ημέρες μετά την εισβολή των ΗΠΑ και των προθύμων στο Ιράκ  για την εκεί εγκατάσταση της Δημοκρατίας. 12 χρόνια μετά σφάζεται κόσμος εκεί κάτω και η χώρα δεν ησυχάζει με τίποτε. Ούτε υπάρχει, φυσικά, Δημοκρατία. Εκατομμύρια έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, αλλά οι ηγέτες των ελεύθερων και δημοκρατικών χωρών δεν έχουν μετάσχει ούτε σε μία διαδήλωση εις μνήμην των.    
            
Στη φωτογραφία αυτή που λέτε εικονίζεται ένα άψυχο κοριτσάκι 7-8 ετών σε συρτάρι του νεκροτομείου της Βαγδάτης. Με το ελαφρώς σκούρο προσωπάκι του, τα κλειστά ματάκια του, τα ολόμαυρα ανακατεμένα μαλλάκια του, το κόκκινο μπλουζάκι του, την καφετιά φουστίτσα του, ένα πέδιλο στο ένα ποδαράκι και το άλλο ανυπόδητο. Και κάθε φορά που το φέρνω στο νου μου ρωτάω «ΓΙΑΤΙ;».
           
Αυτή τη φωτογραφία έφερα στο νου μου καθώς έβλεπα συγκεντρωμένους στο τσίρκο των Παρισίων όλους τους αρλεκίνους που διατράνωναν την αποφασιστικότητά τους και την απέχθειά τους κατά της τρομοκρατίας. Όσο αυτοί διαδήλωναν, τα εργοστάσια δεν έπαψαν να κατασκευάζουν οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια έτοιμα να προωθήσουν την εξαγωγή «Δημοκρατίας» σε νέες αγορές. Είναι και η Δημοκρατία χρηματιστηριακό είδος, το οποίο πλασάρουν πάντοτε οι δημοκράτες υπέρμαχοι της πάσης φύσεως ελευθερίας επιτυγχάνοντας μεγάλους τζίρους, έστω και αν οι υποψήφιοι αγοραστές αρνούνται να την προμηθευθούν.

Ούτε αυτή η εκδήλωσή τους στο Παρίσι απάντησε στο δικό μου «ΓΙΑΤΙ;». 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου