Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ : Ποιοί ζητούν απομάκρυνση του Ανδρουλάκη

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου...

αναμένεται όλες οι πλευρές να ανοίξουν τα χαρτιά τους.



Οι αμφισβητίες να ζητήσουν άμεση προσφυγή και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα φανεί εάν σηκώσει το γάντι ή όχι. Τις προηγούμενες ημέρες συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμβούλευαν τον κ. Ανδρουλάκη να σηκώσει το γάντι και να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στο κόμμα σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις στις τοπικές και νομαρχιακές είναι το φαβορί για επανεκλογή.

Ο ίδιος αρνείται ισχυριζόμενος πως θα ακολουθηθούν κατά γράμμα το τι αναφέρει το καταστατικό. Και το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2025. Μάλιστα όπως επισημαίνει στους συνομιλητές του ο κ. Ανδρουλάκης «εάν πάμε τώρα σε εκλογές κινδυνεύουμε να μην συγκεντρώσουμε ικανό αριθμό ψηφοφόρων, οπότε η όποια δυναμική έχει καταγράψει το κόμμα θα χαθεί». Κι επιχειρηματολογώντας σε αυτό ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίζεται πως «το ΠΑΣΟΚ απέκτησε την απαραίτητη δυναμική για να ξεφύγει από τα μονοψήφια ποσοστά στις εθνικές εκλογές χάρη στους 270.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην διαδικασία. Αν διεξαχθούν τώρα εκλογές κινδυνεύουμε να μην έρθουν παραπάνω από όσους συμμετείχαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ (περί τις 150.000), οπότε ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα ξεκινά με μείον». Και ειδικά σε μία εποχή όπου εκλείπουν οι ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες που θα ξεσηκώσουν τα πλήθη.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι αυτή που ζητούν εσωκομματικές εκλογές και αλλαγή προέδρου, έχουν και προσωπικές διαφορές με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δείγμα του ότι η περιβόητη ομοψυχία του ΠΑΣΟΚ ήταν επίπλαστη. Κάτι που φάνηκε από την Κυριακή το βράδυ, όπου τον χορό της αμφισβήτησης τον άνοιξε η Νάντια Γιαννακοπούλου, για να ακολουθήσει η επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου, αλλά και η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου.

Φυσικά, ο πιο ...χολωμένος από όλους του "συντρόφους" του Ανδρουλάκη, είναι ο Χάρης Καστανίδης, που περιμένει εναγωνίως την απομάκρυνση του ανθρώπου, που του στέρησε τη βουλευτική έδρα και 48 μηνιάτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου