Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μπιλ Γκέιτς: Πρέπει να τρώμε 100% συνθετικό κρέας. Οι αγελάδες αφήνουν πολλά ...αέρια

 «Νομίζω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να μετακινηθούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας»

Την εισαγωγή στην καθημερινή διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού, του λεγόμενου συνθετικού κρέατος εισηγείται ο Μπιλ Γκέιτς στο βιβλίο του.... «Πώς να αποτρέψουμε την κλιματική καταστροφή».

Ο ιδιοκτήτης της Microsoft ισχυρίζεται ότι οι πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τρώνε συνθετικό βόειο κρέας αντί του πραγματικού σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα τόνισε ότι ενώ οι φτωχότερες χώρες του κόσμου θα δυσκολευτούν να κάνουν την αλλαγή, οι πλουσιότερες χώρες θα πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουν τα αέρια του θερμοκηπίου που θερμαίνουν το περιβάλλον.

Μιλώντας στο περιοδικό MIT Technology Review, δήλωσε, μεταξύ άλλων:


«Δεν νομίζω ότι οι φτωχότερες 80 χώρες θα τρώνε συνθετικό βόειο κρέας. Νομίζω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να μετακινηθούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας. Μπορείτε να συνηθίσετε στην διαφορά γεύσης και θα έχει ακόμη καλύτερη γεύση με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Ο λόγος πίσω από το επιτακτικό αυτό αίτημα για μείωση της παραγωγής βοείου κρέατος είναι ότι οι αγελάδες παράγουν μεθάνιο μετά την πέψη του χόρτου, ένα στοιχείο που είναι 28 φορές ισχυρότερο στην παγίδευση θερμότητας στην ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.

Σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών μεθανίου, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 9% από το 2000, ο Γκέιτς λέει ότι τα φυτικά προϊόντα από εταιρείες όπως το Impossible Meats και το Beyond Meat είναι ποιοτικά και με μικρότερο κόστος, γεγονός που τις καθιστά εντελώς ανταγωνιστικές».

Πηγή: newmoney

3 σχόλια:

  1. Εδώ πάμε στο αιώνιο ερώτημα αν η κότα έκανε το αυγό ή το αντίστροφο .
    Δυστυχώς Πολυ ,για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε ,υποθέτω ότι φταίνε και οι δυό γιατί ούτε η Πολιτεία βοηθά με τις κατάλληλες εντολές ,ούτε τα όργανά της συμπεριφέρονται σύμφωνα με όσα ορίζει το καθήκον τους .Και μην μου πείς ότι ο Χ υπουργός ενδιαφέρεται ή ξέρει τι κάνει το Ψ κρατικό όργανο με τους λάθρο και αν τα τσεπώνει ..
    Οπως πολύ σωστά έγραψες ,εδώ υπήρχε "βιομηχανια" ελληνοποιήσεων απο προξενικές αρχές ,που υποθέτω ότι δεν γινόταν τζάμπα .
    Το ψάρι έχει βρωμίσει από παντού -σχεδόν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε άλλα νέα, αλλά δεν το πολυφωνάζουμε. Αλοίμονο στους κακομοιρους που επηρεάστηκαν απο την αντιεμβολιαστική μιντιακη προπαγανδα και δεν παρουσιαστηκαν για το εμβολιο τους.Ή ακομα και στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.


    Εξιτήριο πήρε σήμερα η 40χρονη Νοσηλεύτρια.


    Εξιτήριο πήρε σήμερα, μετά από δυο σχεδόν εβδομαδες νοσηλείας, η 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία παρουσίασε παράλυση στα πόδια.


    Σύμφωνα με την αναρτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτη: «Τέλοςκαλό όλα καλά, μετά από μια σύντομη περιπέτεια. Με πολλές ευχαριστίες από μέρους της, για το ενδιαφέρον και την φροντίδα του Νοσοκομείου μας ιδιαίτερα για την αμέριστη ιατρική φροντίδα του νευρολόγου κ. Λελούδα και πολλές ευχές από μέρους μας για σύντομη επάνοδο στα νοσηλευτικά της
    καθήκοντα».


    https://corfutvnews.gr/kerkyra-eksitirio-pire-simera-i-40chroni-nosileftria/?fbclid=IwAR0kIteZxchyy4Qk6FIImjdMbZujc3agrxdwuz9d8ArCJlQkJPexHRSQRvI

    ΑπάντησηΔιαγραφή