Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΑΙ, ο Μάρκος Μπόλαρης ανέλαβε επικεφαλής της μικτής επιτροπής με τους Σκοπιανούς

Στην ανακοίνωση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα έχει την ευθύνη συζήτησης για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα προχώρησαν χθες η Αθήνα και τα Σκόπια, όπως....
προβλέπεται και από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Από την ελληνική πλευρά επικεφαλής της επταμελούς επιτροπής ορίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ενώ από την πλευρά της ΠΓΔΜ στην ίδια θέση τοποθετήθηκε ο πρέσβης Βίκτορ Γκάμπερ, ένας βετεράνος Σλαβομακεδόνας διπλωμάτης. Βάσει των προβλέψεων της συμφωνίας των Πρεσπών, η κοινή επιτροπή «θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό κρίσιμο υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα μέρη (Ελλάδα και ΠΓΔΜ), σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης». Ολα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη οριστεί. Σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, «κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της συμφωνίας να μην περιέχει αλυτρωτικές / αναθεωρητικές αναφορές».

http://www.kathimerini.gr/984121/

Μάλιστα.

Ο Μάρκος Μπόλαρης θα συνεργαστεί με τους Σκοπιανούς, στους οποίους ως κυβερνητικός βουλευτής, αναγνώρισε ότι είναι "Μακεδόνες" και μιλούν τη "Μακεδονική γλώσσα".
Ευτυχώς, πριν από 8 χρόνια, ένας σωσίας του έλεγε αυτά: