Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΜΕ: Απεργούμε στις 7 Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με θέμα την υλοποίηση της απόφασης για....
κλιμάκωση της πάλης, με Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Συζήτησε όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να έχει επιτυχία η Πανελλαδική Απεργία.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες αποφάσεις για Απεργία στις 8 του Νοέμβρη, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να μπουν στη μάχη όλα τα διοικητικά συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.
Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα λύσει μας τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα
«ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ τα κΕρδη των λΙγων».
Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Αποφάσεις για τις 8 Νοέμβρη έχουν ήδη πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού – Δέρματος, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Λαμίας, Λευκάδας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και Θεσπρωτίας.
Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι κλάδοι για το επόμενο διάστημα:
Την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο Συλλόγων και Σωματείων στις 2 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, απαιτώντας προσλήψεις και νομοθετική ρύθμιση που αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου, καταβάλλοντας και ανθυγιεινό επίδομα στους οικογενειακούς βοηθούς.
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο στις 3/10 που αντιδρούν στο προωθούμενο νέο χτύπημα των ΒΑΕ.
Την 24ωρη απεργία στις 4/10 της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών στη Βόρεια Ελλάδα, ενάντια στο πογκρόμ δικαστικών διώξεων σε συνδικαλιστές από την «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» και με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
Την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 5/10 με αίτημα την άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές και τν άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα.
Την Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 4/10 στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ενάντια στις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Θα πραγματοποιηθούν ακόμα συγκεντρώσεις στις 13/11 στην Θεσσαλονίκη και στις 15/11 στην Αθήνα για τους συνταξιούχους της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας αντίστοιχα, δίνοντας συνέχεια με κλιμάκωση του αγώνα.

Διεκδικούμε:
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».