Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Φασίστες "αναρχικοί" προσπάθησαν να χαλάσουν τελετή στα νεκροταφεία Ζέιτενλικ

Τη μνήμη των χιλιάδων στρατιωτών -Γάλλων, Σέρβων, Ιταλών, Βρετανών και Ρώσων- που έπεσαν, πολεμώντας μέσα από τις γραμμές των ...
Συμμαχικών Δυνάμεων, στο λεγόμενο Ανατολικό Μέτωπο, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τίμησαν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διπλωματικών και στρατιωτικών Αρχών των χωρών απ’ όπου κατάγονταν οι νεκροί πολεμιστές, όπως επίσης απόγονοι και συγγενείς τους που συνέρρευσαν στα Συμμαχικά Νεκροταφεία του Ζέιτενλικ, δυτικά της πόλης, την αποκαλούμενη ως μεγαλύτερη στρατιωτική νεκρόπολη της Ελλάδας.

Στην φετινή επετειακή εκδήλωση, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το παρών τους από πλευράς πολιτικών εκπροσώπων έδωσαν οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Ζενεβιέβ Νταριεσέκ, ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν κι ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας Νίκολα Σελάκοβιτς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διαχρονική αξία της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 1.000 Σέρβοι πολίτες, που φαίνεται πως ήταν ο πραγματικός στόχος των "αναρχικών" την ίδια ώρα που οι Κοσοβάροι επιτίθενται σε Σερβικά εδάφη, με σκοπό να δοκιμάσουν τη σχέση Σερβίας - Ρωσίας και να πιέσουν τη Σερβία να ενταχθεί και αυτή στην γεμάτη αγάπη, ειρήνη και φιλία συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Την ώρα των εκδηλώσεων, "αναρχική ομάδα" προσπάθησε να εισέλθει δια της βίας στα συμμαχικά Κοιμητήρια.

Οι Έλληνες αναρχικοί όταν εμποδίστηκαν να εισέλθουν στα νεκροταφεία, έγραψαν με κόκκινο σπρέι αριστερά και δεξιά της εισόδου σύνθημα: «Δεν αγωνιζόμαστε για το κράτος και για το Θεό» και «Δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε για κανέναν».

Οι αναρχικοί απαγορεύτηκε να εισέλθουν στο νεκροταφείο, αλλά όχι και να διανέμουν φυλλάδια ή να γράψουν στις θύρες , είπε ο επιστάτης του νεκροταφείου, Πρέντραγκ Νεντελικοβιτς, ο διάδοχος του 91χρονου Τζόρτζε Μιχαϊλοβιτς, που σήμερα βρισκόταν στην είσοδο του Ζειτνλίκ καλωσορίζοντας τους πολυάριθμους επισκέπτες αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.