Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πόλεμος ξανά στα Βαλκάνια; Στη Ρωσία προστρέχει η Σερβία, αλλά θα απογοητευθεί ξανά !

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προγραμματιστεί να ...
πραγματοποιήσει, στις 2 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με το sputnik. Είναι η πολλοστή φορά, που μια χώρα προστρέχει σε βοήθεια στη Ρωσία, αλλά όπως πάντα θα πάρει μόνο υποσχέσεις και δηλώσεις συμπάθειας. Με τις ίδιες ελπίδες πήγαιναν στους παπατζήδες Ρώσους και το 1999 οι Σέρβοι, αλλά οι Ρώσοι δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους, όπως συνήθως.
Επομένως, η Σερβία θα εγκαταλείψει σιγά - σιγά και αυτή τη Ρωσική αγκαλιά και θα πέσει στην αγκαλιά της Αμερικής, θα υποταχθεί στη Δύση, όπως γίνεται με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Εναλλακτική δεν υπάρχει.


Σε συναγερμό ετέθη ο στρατός της βαλκανικής χώρας, αφ'ότου ειδικές δυνάμεις της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσόβου αναπτύχθηκαν στο βόρειο τμήμα της κοντά στη λίμνη Γκαζιβόντα, συνοδεύοντας τον Αλβανό ηγέτη του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι που πραγματοποίησε σύντομη, αιφνιδιαστική επίσκεψη.

«Έχουμε ενημερώσει τον Ρώσο πρεσβευτή, μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή και άλλους για την κατάσταση. Σε δύο ημέρες, θα συναντηθώ με τον πρόεδρο Πούτιν και θα μιλήσουμε για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Βεβαίως, η κατάσταση στο Κόσοβο και τα Μετόχια θα είναι η προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα ενημερώσουμε τον Πούτιν για τις τελευταίες εξελίξεις και θα ζητήσουμε τη στήριξή του σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Αδιαμφισβήτητα, θα ζητήσουμε τη συμβουλή του», προσέθεσε ο Βούτσιτς.

Σε ερώτηση για το εάν η στήριξη θα μπορούσε να περιλαμβάνει βοήθεια από τον ρωσικό στρατό, όπως στην περίπτωση της Συρίας, ο Βούτσιτς τόνισε ότι δεν θα ήθελε να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

«Θα προτιμούσα η Σερβία, με όλο τον σεβασμό μας και την αγάπη μας για τη Συρία και τους ανθρώπους της, να είναι μια ειρηνική χώρα, μια χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία, μια χώρα με μέλλον και θα κάνω τα καλύτερα δυνατά μου για να διασφαλίσω την ειρήνη», είπε ο ίδιος.