Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν ο Ξενοφώντας και ο Ζορμπάς συνάντησαν την Κατρίνα…

Τώρα που έγινε μόδα και εδώ, να δίνουμε ονόματα στα βαρομετρικά χαμηλά της πλάκας (σε σχέση με παρόμοια άλλων περιοχών) που ....
περνάνε από τη περιοχή μας ποιος τα πιάνει τα ΜΜΕ, με τόσο γελοία πρόθυμο κοινό που διαθέτει αυτή η χώρα.

Πάλι καλά που δεν είμαστε π.χ σε καμιά παραθαλάσσια ΝΑ (τυφώνες) ή μεσοδυτική (ανεμοστρόβιλοι-τέρατα) πολιτεία των ΗΠΑ, γιατί με τόσο κλόουν πολίτες, τόσο τσίρκα δημοσιογράφους-ΜΜΕ και με τόσο εύκολη καταστροφολογία, θα είχαμε κάθε φορά και μερικές δεκάδες αυτοκτονίες, γιατί θα έμοιαζε σαν να έρχεται η συντέλεια του κόσμου.

Είμαστε και τυχεροί λοιπόν που μας επισκέπτονται Ξενοφώντες και Ζορμπάδες και όχι Κατρίνες γιατί έτσι περιορίζεται ο αντίκτυπος που έχουν τα ΜΜΕ και οι ηλίθιοι στη καθημερινότητα μας.

Σε μια διαφορετική εκδοχή μιας γνωστής παροιμίας, «Του ηλίθιου πουλιού, ο Θεός του χτίζει φωλιά» γι αυτό και σε εμάς την έχτισε εδώ κι όχι κάπου πολύ (από όλες τις απόψεις) επικίνδυνα.

Υ.Γ.
Που να είχαμε και τη πληθώρα επικίνδυνων ζώων που έχουν αλλού. Να ακούς κάθε λίγο και λιγάκι από τα ΜΜΕ «…ξαφνική επιδρομή από μαύρα μάμπα στη Χαλκίδα, ανεβαίνουν στα κρεβάτια μας και χώνονται κάτω από τα σεντόνια» ή «…επέλαση κίτρινων σκορπιών στο Ηράκλειο, κρύβονται μέσα στα παπούτσια μας«…

Θα είχαμε καταντήσει όλοι μας ψυχωσικοί!


https://365meres.wordpress.com/2018/09/27/otan_o_xenofon_kai_o_zormpas_synanthsan_thn_katrina/