Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μέτριο ματς και ισοπαλία ΠΑΟΚ - ΑΡΗ

Ένας ανόρεχτος ΠΑΟΚ, παραχώρησε ισοπαλία στον Άρη, που πάλεψε με περισσότερο πάθος.
Πολλές αλλαγές σε πρόσωπα είχε, όπως .....
αναμενόταν, το βασικό σχήμα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου με σύστημα 4-2-3-1. Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τόσκα, Χατσερίδης, Κρέσπο και Κίτσιου ήταν η τετράδα της άμυνας, Βέρνμπλουμ και Σάχοφ τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ως επιτελικός ο Πέλκας, στα άκρα της επίθεσης οι Ζαμπά και Ελ Καντουρί και στην κορυφή ο Καρέλης. Από την πλευρά του, ο Πάκο Ερέρε κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3 και τους Ματέο, Γιουνές και Γκάμα να είναι αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.
Πολύ νευρικό ήταν το ξεκίνημα για τις δυο ομάδες, με τους παίκτες του Άρη να επιδίδονται σε δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς και διακοπές του ματς που δεν άφηναν να υπάρξει ρυθμός. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Στο 8′ με σουτ του Ζαμπά και στο 17′ με κεφαλιά του Σάχοφ που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 24′, ο Ελ Καντουρί, αφού έκλεψε την μπάλα, έκανε τη σέντρα, ο Γιουνές τη σταμάτησε καθαρά με το χέρι και ο Σιδηρόπουλος έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας και έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο, ο οποίος όμως δεν ικανοποιούσε. Με τις γραμμές του χωρίς συνοχή και με μέτρια κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν πολλά λάθη, σε συνδυασμό και με την πίεση των “κιτρίνων”.

Η έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού των γηπεδούχων φάνηκε σε αρκετές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, όπως και στις καθυστερήσεις αυτού, όταν και ήρθε η ισοφάριση. Ο Χατσερίδης έδιωξε άτσαλα την μπάλα που χτύπησε πάνω στον Κίτσιου, ο Ματέο το εκμεταλλεύτηκε και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Δυο αλλαγές έκανε ο Λουτσέσκου στην ανάπαυλα για να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ, έστω κι αν η μία ήταν αναγκαστική. Ο Μάτος πέρασε αντί του Χατσερίδη και ο Μπίσεσβαρ αντί του τραυματία Ελ Καντουρί, με τον Κίτσιου να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Τόσκα στα στόπερ δίπλα στον Κρέσπο.

Στο 53′ ήρθε η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουέστα έκανε το λάθος, ο Πέλκας βγήκε τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Άρης απάντησε στο 56′ με σουτ του Σόουζα μέσα από την περιοχή που όμως έφυγε ψηλά, ενώ στο 60′ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία καθώς ο Κίτσιου αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Έτσι, ο Βέρνμπλουμ πήγε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κρέσπο και ο Τόσκα ξαναπήγε στα αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε απελπιστικά αργός σε σκέψη και σε κινήσεις, παρά τις εκλάμψεις του Μπίσεσβαρ, με τον Άρη να απειλεί στο 71′ με σουτ του Ματέο από ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ. Στο 76′ μπήκε και ο Πρίγιοβιτς αντί του Καρέλη αλλά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο μέχρι το τέλος. Το 1-1 παρέμεινε…

Γκολ: Πέλκας 25′ (πέναλτι) / Ματέο 45+ (σουτ)
Κίτρινες: Κίτσιου 2′, Ελ Καντουρί 45′, Βέρνμπλουμ 87′ / Γιουνές 14′, Σιώπης 42′, Γκολάσο 81′
Κόκκινη: Κίτσιου 60′ (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Ρέι, Τόσκα, Χατσερίδης (Μάτος 46′), Κρέσπο, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 46′), Καρέλης (Πρίγιοβιτς 76′).
Άρης: Κουέστα, Μενέντες (Μπάσα 66′), Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια (Ντιγκινί 82′), Γκαρσία, Γιουνές (Ναζλίδης 46′), Γκάμα.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βoηθοί: Κωσταράς, Απτόσογλου
Θεατές: 20.000

inpaok