Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Κρατική Ασφάλεια στελέχη του κινήματος "Δεν πληρώνω"

"στην Κρατική ασφάλεια, ένα κίνημα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;" - Ε, ναι, έπεσες απ΄τα σύννεφα αγωνιστή; Τι περίμενες; Νόμιζες ότι η εξουσία υπάρχει για να πραγματοποιείς τα όνειρα που έκανες στην αντιπολίτευση; Το ακριβώς αντίθετο....
συμβαίνει ΠΑΝΤΑ. Στην εξουσία διαψεύδεις συνεχώς τα όνειρά σου. Η εξουσία δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η μονότονη, συνεχής διάψευση "ιδεολογιών". Δεν υπάρχουν ιδεολογίες σύντροφε. Υπάρχουν μόνο βλακώδη οράματα όταν είσαι στην αντιπολίτευση και ωμός αυταρχισμός όταν παίρνεις την εξουσία.


Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για πράξεις που τους αποδίδονται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών

Ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην κρατική Ασφάλεια τα ιδρυτικά μέλη του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα οι Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος έφτασαν πριν από λίγα λεπτά στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και στο Τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προέβησαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα.

Οι πράξεις που τους αποδίδουν συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.


«Προσπαθούν να πλήξουν το αγωνιστικό φρόνιμα και το δικό μας αλλά και του ελληνικού λαού. Αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό το κίνημα προσπαθούν να το αναχαιτίσουν από την κυβέρνηση και το τραπεζικό κεφάλαιο μέσω αυτόν των διώξεων. Εμείς βέβαια δεν θα αφήσουμε να μας κλονίσουν και να μας επηρεάσει. Θα είμαστε στο δρόμο και θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την πάλη μέσα από αυτές τις διώξεις», σημείωσε ο Ηλίας Παπαδόπουλος ενώ με τη σειρά του ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ερχόμαστε εδώ προκειμένου να πάρουμε τη δικογραφία να δούμε τι ακριβώς λέει. Είναι μια φρονιματική διαδικασία πολιτικού καθαρά περιεχομένου δεν είναι τυχαίο ότι αυτή που το έχουν αναλάβει είναι το τμήμα της κρατικής ασφαλείας που αφορά την υποτιθέμενη προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Προφανώς αφορά την προστασία του πολιτεύματος της τραπεζοκρατιας, προφανώς προσπαθούν να χτυπήσουν εμάς όπως και άλλους συναγωνιστές προκειμένου να γονατίσουμε και να μην μπαίνουμε άλλο στα πόδια τους και προκειμένου το κύμα των εξώσεων το οποίο έρχεται μετά τους χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα γίνουν να μην έχει αντίδραση λαϊκή και να μην έχει ουσιαστικά την πρωτοπορία αυτού του αγώνα που γίνεται χρόνια στην πρώτη γραμμή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Φυσικά αυτές οι διώξεις δεν μας πτοούν. Δέκα χρόνια οι μεγαλοεργολάβοι προσπαθούσαν να μας δικάσουν και αθωωθήκαμε σε όλες έτσι θα γίνει και τώρα».

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι εδω ως συνήγορος υπεράσπισης του Λεωνίδα Παπαδόπουλου και του Ηλία Παπαδόπουλου, που καλούνται από το τμήμα προστασίας δήθεν του πολιτεύματος να δώσουν εξηγήσεις. Εγώ επάνω μόλις ανέβουμε θα ζητήσω εξηγήσεις γιατί δεν έχουν καλέσει και μένα ακόμη τους έχω προσκαλέσει να με συλλάβουν για την δράση υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ των πολιτών. Αυτές οι διώξεις και αυτού του είδος ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν και θα τα αντιμετωπίσουμε με πολύ χιούμορ και χαμόγελο αλλά και με επιμονή στην προστασία της κατοικίας, της περιουσίας και της ζωής των συνανθρώπων μας».
anatakti