Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί δεν πήγαν οι Σκοπιανοί να ψηφίσουν

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MAKPRESS με απλά λόγια.
Επειδή στις τηλεοράσεις και στα συστημικά ΜΜΕ θα ακούσετε του κόσμου τις μπούρδες από ένα σωρό άσχετους και πονηρούς που .....
ερμηνεύουν τα γεγονότα όπως βολεύει το κόμμα τους κι άρα τη δική τους βόλεψη κι όχι την αλήθεια, ας πούμε την απλή αλήθεια:

όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν, το έκαναν για ένα απλούστατο λόγο: επειδή το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν ατιμωτικό και προσβλητικό για την πλειοψηφία. Ήταν : «Συμφωνείς με την είσοδο της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αποδεχόμενος τη συμφωνία που υπέγραψαν Σκόπια και Ελλάδα;».

Το 90% και πλέον των πολιτών, συμφωνεί με την είσοδο της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όχι όμως έτσι όπως το θέτει το ερώτημα, στο β, μέρος "αποδεχόμενος τη συμφωνία που υπέγραψαν Σκόπια και Ελλάδα".

Εαν πήγαιναν να ψηφίσουν όσοι δεν θέλουν το "Βόρεια Μακεδονία", αλλά το σκέτο "Μακεδονία", για να ψηφίσουν "ΚΑΤΑ" και το "ΚΑΤΑ" έπαιρνε την πλειοψηφία, θα το ερμήνευαν ως "ορίστε, δεν θέλετε να μπούμε στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ" ! Δεν πήγαν για να μην νομιμοποιήσουν την πονηριά του ερωτήματος.


  • Αν γινόταν δημοψήφισμα με το πρώτο μόνο σκέλος του ερωτήματος ("να μπούμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ"), το ΝΑΙ θα έπαιρνε 90%.
  • Αν γινόταν μόνο με το δεύτερο ("αποδέχεστε τη συμφωνία των Πρεσπών"), το ΝΑΙ θα έπαιρνε 10%


Οι άνθρωποι θέλουν να μπουν στην Ε.Ε. (όχι τόσο στο ΝΑΤΟ*), αλλά χωρίς να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας τους. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την ελληνική κυβέρνηση, να δώσει και το "Βόρεια", ώστε να κάμψει την αντίσταση των Σκοπιανών !!!

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Επί δεκαετίες οι ΗΛΙΘΙΟΙ και ΑΝΙΔΕΟΙ στην Ελλάδα, σας λένε ότι και η Ελλάδα έχει ευθύνες, ότι έχασε ιστορικές ευκαιρίες (Πινέιρο κλπ), ότι ήταν "σκληρή" η θέση μας, ότι υπαγορευόταν από "εθνικοπατριωτισμούς" και λοιπές ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ. Η μόνη αλήθεια που υπάρχει και σας την είπαμε χιλιάδες φορές, είναι ότι οι Σκοπιανοί ΠΟΤΕ δεν συζήτησαν και δεν δέχθηκαν ΚΑΝΕΝΑ άλλο όνομα πέραν του νέτα σκέτα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και ο πιό αφελής και βομβαρδισμένος από την προπαγάνδα Έλληνας, το κατάλαβε σήμερα: Τους τα δώσαμε ΟΛΑ εκτός από μια λεξούλα μπροστά από το "Μακεδονία" που έτσι κι αλλιώς δεν θα την χρησιμοποιούσαν ποτέ , τους εξασφαλίσαμε την είσοδο σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και δεν δέχθηκαν αυτό το "πακέτο" !!!!! 
Πώς να δεχόταν λοιπόν παλαιότερα τις προτάσεις μας για "Σλαβομακεδόνες" κ.λ.π.; 
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ λοιπόν Π-Ο-Τ-Ε,   η παραμικρή υποχώρηση από την πλευρά των Σκοπίων και η Ελλάδα δεν είχε ΠΟΤΕ την παραμικρή ευθύνη για τα ναυάγια όλων των διαπραγματεύσεων.

Β.Π.

* κανείς αναλυτής δεν αναρωτήθηκε δημόσια: "καλά, γιατί πάνε ντε και καλά μαζί ΝΑΤΟ και Ε.Ε.; Ένα πράγμα είναι; Δεν είναι ανεξάρτητη από το ΝΑΤΟ η Ε.Ε.; Δεν θα έφτιαχνε το δικό της στρατό; Πού πήγε το ευρωπαϊκό όραμα;"