Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ψηφίζεται απόψε το ασφαλιστικό - φορολογικό ν/σ, φυσικά χωρίς απώλειες !

Σιγά μη βρεθεί βουλευτής να χάσει την καρέκλα του ! 153 ναι.
Οι "επαναστάτες" του χθες, έγιναν πειθήνια στρατιωτάκια του σήμερα. Οι "ΟΧΙ σε όλα", έγιναν "ΝΑΙ σε όλα". 
Το νομοσχέδιο ψηφίζεται το βράδυ με ονομαστική...
ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας έχουν προαναγγείλει ότι θα καταθέσουν η Ν.Δ. και το ΚΚΕ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοθέτημα.
Η συζήτηση το Σάββατο και την Κυριακή,  κινήθηκε σε υψηλούς , αλλά προσχηματικούς, για το θεαθήναι τόνους, με αιχμή τόσο τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις όσο και τις φορολογικές διατάξεις.

Η κυβέρνηση, διά των συναρμόδιων υπουργών, υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου ως βιώσιμου, δίκαιου και επωφελούς για το 90% των πολιτών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «λαίλαπα» που πλήττει περαιτέρω τους πολίτες, ιδίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Το θέμα είναι ότι η αντίπαλη μεγάλη παράταξη - η αυτοαποκαλούμενη "κεντροδεξιά"- αποφεύγει συστηματικά να ηγηθεί ενός πραγματικού αγώνα, πρωτοστατώντας σε κινητοποιήσεις του λαού, επειδή δεν πιστεύει κατά βάθος σε μια διαφορετική διαχείρηση.

Η διαφωνία της έγκειται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει καλύτερα τις "δεξιές" πολιτικές και φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικός στις απαιτήσεις των δανειστών. Πιο γρήγορος, πιο αποφασιστικός, πιο αντιλαϊκός, πιο δεξιός, πιο συστημικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου