Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

 Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης                                 Πτολεμαΐδα  28 Απριλίου 2022

   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου της σήραγγας της Κλεισούρας «έτεκεν» μειοδότη. Η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» με ποσοστό μείωσης....

16% επί του προσδιοριζόμενου αρχικού ποσού των 74 εκ ΕΥΡΩ είναι ο προσωρινός μειοδότης. Το έργο με την δοθείσα έκπτωση θα στοιχίσει περίπου 62 εκ ΕΥΡΩ.

   Η έκπτωση είναι σαφώς μικρότερη από την αρχικά αναμενόμενη, όμως οι σημερινές οικονομικές συγκυρίες ενδεχόμενα τη δικαιολογούν. Σχολιάζοντας αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, είπε ότι με αυτό το ποσό ο εργολάβος δεν θα έχει καμιά δικαιολογία, για να μην ολοκληρώσει το έργο και μάλιστα στο χρόνο του.

   Μοναδικό και τελευταίο εμπόδιο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κοζάνης, που αναμένεται από την συνεδρίαση του οργάνου τον Οκτώβρη 2021 και που αφορά τις προσωρινές τιμές απαλλοτριώσεων εδαφών, προκειμένου να μεταβιβασθούν στην κυριότητα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την εκτέλεση του μεγάλου αυτού έργου της Περιφέρειάς μας, δίχως κανένα κόλλημα από το κεφάλαιο «απαλλοτριώσεων».  [Όσοι συμφωνούν με την προσωρινή τιμή του Εφετείου θα μπορούν άμεσα να αποζημιωθούν, όσοι διαφωνούν θα διεκδικήσουν άλλες (καλύτερες) αποφάσεις από τη δικαιοσύνη].

   Η ευαισθησία των δικαστικών για την άμεση έναρξη εκτέλεσης ενός κοινωφελούς έργου, καθώς και το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ των παραγόντων, δίνουν ελπίδα αισιοδοξίας για την άμεση λήψη απόφασης του Εφετείου.

   Αν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (η Περιφερειακή Αρχή σε εγρήγορση) και το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε το 36μηνο ολοκλήρωσής του, είναι ένας ρεαλιστικός υπολογισμός.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ 1990 ΠΕΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου