Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ευ γελοιοποιήσθαι!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Κούλης, πρωθυπουργός και γόνος των μεγαλύτερων συλλεκτών αρχαιολογικών ευρημάτων, 1062 τον αριθμό [στον αριθμό που λένε οι μορφωμένοι], επισκέφθηκε τη Σκωτία, όπου ο διάδοχος της Αγγλίας Κάρολος τού έδειξε πώς εκείνος ανακαίνισε κ.λπ. το ....περίφημο κτήριο τάδε και το κτήμα δείνα διασώζοντας, έτσι, σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Πήγε για να λάβει τεχνογνωσία, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο Τατόι, όπου έχουν ρημάξει τα πάλαι ποτέ βασιλικά κτήματα από τότε που περιήλθαν στο Δημόσιο. Προφανώς δεν διαθέτουμε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές κ.λπ. στο Υπουργείο Πολιτισμού. Κι’ αν δεν διαθέτουμε, δεν μπορούμε να προκηρύξουμε διαγωνισμό.



Από την άλλη, η εφημερίδα των [α]Συντακτών μάς ενημέρωσε, ότι με το ταξίδι αυτό και με την ανάπλαση του Τατοΐου φέρνει ο Κούλης τους Γκλύξμπουργκ από την πίσω πόρτα. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι οι συντάκτες αγνοούν πως με νόμους [2086/1992, 2215/1994], με τους οποίους ασχολήθηκαν επανειλημμένως και τα ανώτατα δικαστήριά μας [ΣτΕ, ΑΠ, ΑΕΔ], η λεγόμενη βασιλική περιουσία «δημεύθηκε» και εμείς πληρώσαμε € 4 εκ. αποζημίωση στο βασιλικόν ζεύγος με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, στο οποίο προσέφυγε ο τέως.

€ 75 εκ. θα στοιχίσει η ανάπλαση του Τατοΐου, τα οποία θα αντλήσουμε, όπως και τα επιδόματα καυσίμων, αλλά και την εξαγορά των ΜΜΕ, από νέο δανεισμό, ώστε να αυξήσουμε το εξωτερικό χρέος μας πάνω από τα € 556 δισ. που ήταν στο τέλος του 2021 [Γενική Κυβέρνηση € 285 δισ., ΤτΕ 117 δισ., λοιπές τράπεζες € 40 δισ., υπόλοιποι τομείς € 103 δισ.]

Η κανονικότητα είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς την αποζητάμε.

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου