Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Από φάπα σε φάπα οι Ρώσοι στην Ουκρανία - Βυθίστηκε το Moskva

Ξέραμε ότι η ρωσική αρκούδα είναι ...ψοφίμι, αλλά όχι κι έτσι. Σε λίγο θα μπουν στη Μόσχα οι Ουκρανοί... Τι θα κάνουν οι περεκεντέδες Ρώσοι, αν χρειαστούν να συγκρουστούν με καμιά υπερδύναμη όπως η Τουρκία;

Η ρωσική ναυαρχίδα Moskva, βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα σε μία ραγδαία εξέλιξη της..... 50ης ημέρας πολέμου στην Ουκρανία. Την είδηση επιβεβαιώνει υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο ωστόσο σημειώνει ότι η βύθιση έγινε κατά τη ρυμούλκηση του σκάφους και αποδίδει την βύθιση στις καιρικές συνθήκες,

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρει το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι χτύπησε το πλοίο με πυραύλους τύπου Neptune προκαλώντας του μεγάλες ζημιές που τελικά οδήγησαν στην βύθισή του, ωστόσο η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ουκρανική επίθεση. Αντίθετα, μιλά για έκρηξη πυρομαχικών που προκάλεσε πυρκαγιά. Μάλιστα μέχρι νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ισχυριζόταν ότι το πλοίο έπλεε κανονικά και πω η φωτιά είχε σβήσει.

Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters ότι περίπου μισή ντουζίνα ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται βόρεια στη Μαύρη Θάλασσα έχουν απομακρυνθεί από τις ουκρανικές ακτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου