Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Πολλοί μίλησαν για τη μεταφορά του ΔΙΠΑΕ, μόνο η Βούλα Πατουλίδου καθαρά !

 Μόνο μπράβο για την ακομπλεξάριστη Αντιπεριφερειάρχη μας, Βούλα Πατουλίδου. 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν κάποια τμήματα του ΔΙΠΑΕ (του "Διεθνούς" δηλαδή Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στη Σίνδο) και να μεταφερθούν ...πού αλλού; Στις Σέρρες. Προφανέστατα, για να... πάρουν ψηφαλάκια οι Καραμανλήδες. Οπότε, οι νεοδημοκράτες βουλευτές Θεσσαλονίκης, γνωστές ...κότες, βρέθηκαν στη δύσκολη θέση, από τη μια να πρέπει να υπερασπιστούν την πόλη τους, αλλά από την άλλη ...να μη στεναχωρήσουν τους Μαυρογιαλούρους Καραμανλήδες, που κάνουν τα πάντα, για να γίνουν οι Σέρρες, συμπρωτεύουσα, στη θέση της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, ένιωσαν τη δύναμη των Καραμανλήδων, όταν πήγαν να διορίσουν άτομα σε φορείς της Θεσσαλονίκης. Πρότειναν ψηφοφόρο τους και τελικά διορίζονταν ...τι άλλο; Σερραίος! Γέμισε η Θεσσαλονίκη Σερραίους. Δεν έμεινε αδιόριστος Σερραίος, όλες οι δουλειές της Θεσσαλονίκης, πάνε σε Σερραίους !
Οπότε, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, γνωστές ...κότες, που τρέμουν μη χάσουν την εύνοια των ισχυρών της ΝΔ και απλώς γλείφουν ακατάπαυστα την αθηναϊκή ελίτ του κόμματος, ισορρόπησαν.


Μόνο η Πατουλίδου μίλησε καθαρά.

Διαβάστε τη δήλωσή της:




Αυτή η πόλη είναι φοιτητομάνα!

Μια φοιτητομάνα αναβαθμίζει τις σχολές της και της επικαιροποιει.

Το ΔΙΠΑΕ πρέπει να οργανωθεί και να αναβαθμιστεί.

Παλεύουμε στη αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση αυτής της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Η αποδυνάμωση του ΔΙΠΑΕ μόνο πλήγμα θα μπορούσε να προκαλέσει.

15 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τελείται ένα θαύμα και μεις κλείνουμε τα μάτια;

15 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης το νέο αίμα αυτής της πόλης αγκομαχά, για να φτάσει με το 52, να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Κι εμείς τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια τους;

Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει η ανθρωπότητα τις προσεχείς δεκαετίες είναι η μεταβολή του κλίματος και η έλλειψη πρώτων υλών.

Σ αυτές τις προκλήσεις θα μπορέσουν να ανταποκριθούν κοινωνίες, που έχουν στις τάξεις τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος. Μηχανικούς Αειφορίας.

Κι εμείς τι κάνουμε; Καταργούμε την δεξαμενή, απ' όπου θα αντλήσουμε αυτούς που θα μας δώσουν λύσεις και απαντήσεις αύριο;

Σε μια περιοχή περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, με πλήθος επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να απορροφήσουν φοιτητές, εμείς βάζουμε οδοφράγματα.

Θέτουμε τα επιχειρήματα μας και περιμένουμε να ακούσουμε αυτά της Διοικούσας Επιτροπής.

Είμαι υπέρμαχος της ενίσχυσής του ΔΙΠΑΕ.

Είμαι αντίθετη στην κατάργηση και τη μεταφορά των τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου