Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΠΑΟΚ : Αποκλείστηκε από ...τις λεπτομέρειες

 Σε κάτι τέτοιες ιστορικές ευρωπαϊκές βραδιές, τα σπουδαία κατορθώματα απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν ευθυγραμμιστούν σωστά όλοι οι… πλανήτες. Δεν θα φτάσει μόνο η προσπάθεια, δεν θα φτάσει μόνο η καλή προετοιμασία, δεν θα φτάσει μόνο η σωστή εφαρμογή της τακτικής μέσα μέσα στο γήπεδο, δεν θα φτάσει το πάθος και η θέληση, δεν θα φτάσει η ατμόσφαιρα και η θετική αύρα της Τούμπας. Πρέπει να έχεις με το μέρος σου και τις λεπτομέρειες. Τις στιγμές, τα μικρά περιστατικά που καθορίζουν την μεγάλη εικόνα. Αυτά που τελικά θα καθορίσουν την κόλαση ή τον παράδεισο.

Ο ΠΑΟΚ τα έκανε σχεδόν όλα καλά απόψε. Από τον τελευταίο παίκτη μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Είναι όμως αναγκασμένος να περιοριστεί στην περηφάνια μιας υπέροχης ποδοσφαιρικής εμπειρίας. Δεν είναι καθόλου λίγο αυτό. Ο Δικέφαλος, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Μαρσέιγ, αλλά ουσιαστικά την έκανε να δεινοπαθήσει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Με 16 τελικές προσπάθειες (έναντι μόλις έξι των Γάλλων), εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές να αποτελούν κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ. Κι όμως, ένα λάθος ήταν αρκετό για να ζωγραφιστεί η μαγική εικόνα το 0-1.

Η προβληματική… συναστρία έκανε την εμφάνισή της πριν ακόμα ο Μάκελι σφυρίξει την έναρξη. Το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί στην προθέρμανση άλλαξε στο παρά πέντε όλα τα πλάνα που είχε προσαρμόσει ο Λουτσέσκου. Η πρώτη λεπτομέρεια, η πρώτη περίπτωση γκίνιας ήταν ήδη εκεί.

Ο Δικέφαλος αντιπαρήλθε μια βαρβάτη αναποδιά της τελευταίας στιγμής και θα μπορούσε να σκοράρει τρεις φορές μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο παράγοντας ατυχία όμως, και κυρίως ο παράγοντας Μανταντά, άρχισαν να στολίζουν ακόμα περισσότερο τις εναντίον του λεπτομέρειες.

Το ολέθριο λάθος του – κατά τα άλλα εξαιρετικού – Κρέσπο στο 34’ απλά έδεσε το γλυκό. Ο Μαρσέιγ όχι μόνο ξεπέρασε την κατηφόρα του πρώτου 15λεπτου αλλά βρέθηκε να έχει τον πνευματικό έλεγχο με το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, και παρά την εικόνα απογοήτευσης που άρχισαν να βγάζουν μετά το 70’, ήρθε νέες μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε για να υπενθυμίσουν απλά ότι απόψε δεν ήταν η βραδιά μιας μεγάλης επιτυχίας. Ήταν μόνο η βραδιά μιας μεγάλης περήφανης εμφάνισης, μιας μεγάλης περήφανης ευρωπαϊκής παρουσίας.

Δεν χρειάζονται δάκρυα για αυτό τον ΠΑΟΚ. Δεν αξίζουν δάκρυα. Ο διάβολος κρύφτηκε στις λεπτομέρειες αλλά δεν αρκεί για να χαλάσει τον ευρωπαϊκό παράδεισο που έχτισε ο Δικέφαλος ολόκληρη την σεζόν.


Θοδωρος Χαστάς στο inpaok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου